IMDb > Ringo Starr > News
Quicklinks
Top Links
biography by votes awardsNewsDesk
Filmographies
overviewby type by year by ratings by votes awards by genre by keyword
Biographical
biography other works publicity photo galleryNewsDesk
External Links
official sites miscellaneous photographs sound clips video clips

Connect with IMDb



2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2002 | 2001 | 2000

1-20 of 84 items from 2009   « Prev | Next »


WENN 2009 Movie Quiz

31 December 2009 7:57 AM, PST | WENN | See recent WENN news »

Well, that was some year - but were you paying attention?

We've trawled through the happenings and the hits, the flops and the fuss to bring you the last 12 months in quiz form.

So, as we ring in 2010, here's your chance to test the old grey matter with 30 posers about the closing year.

Best of luck...

1. Name Kate Hudson's former baseball beau.

a. Alex Rodriguez

b. Derek Jeter

c. Manny Ramirez

2. Who won the 2009 Oscar for Performance by an Actor in a Leading Role?

a. Sean Penn

b. Brad Pitt

c. Mickey Rourke

3. And who won Oscar gold in the Actress in a Supporting Role category?

a. Amy Adams

b. Penelope Cruz

c. Viola Davis

4. Name the actress who won damages from U.K. tabloid the Daily Mail after the publication called her "the most irritating actress".

a. Kate Winslet

b. Dame Judi Dench

c. Kate Hudson

5. Name the Russian who gave birth to Mel Gibson's baby in October.

a. Petra Nemcova

b. Oksana Grigorieva

c. Anna Kournikova

6. How many kids does Mel Gibson now have?

a. 6

b. 7

c. 8

7. Which actress fasted for 12 days to highlight the plight of refugees in Darfur?

a. Angelina Jolie

b. Charlize Theron

c. Mia Farrow

8. Which great Brit recovered from a late 2008 coma to start work on his 74th film role this past summer?

a. Christopher Lee

b. Lord Attenborough

c. Sir Ian McKellen

9. Which top TV actress said, "I was named after my great-grandmother. If you look it up it's Greek, but my grandmother was apparently named after an Irish Catholic saint, who had an indiscretion with the Greek god Zeus and was kicked out."

a. Vivica A. Fox

b. Penelope Cruz

c. Calista Flockhart

10. Which movie star quit acting to become a batty rapper?

a. Hugh Grant

b. Joaquin Phoenix

c. Mark Wahlberg

11. Which Irish actor became a dad for the second time this year?

a. Colin Farrell

b. Colin Firth

c. Daniel Day-Lewis

12. She played TV chef Julia Child and Fantastic Mr. Fox's wife in two 2009 films. Name the Oscar winner.

a. Nicole Kidman

b. Julia Roberts

c. Meryl Streep

13. The castmembers of which famous TV sitcom reunited for an episode of Curb Your Enthusiasm?

a. Friends

b. Cheers

c. Seinfeld

14. Which sexy star inhabited Jennifer's Body?

a. Megan Fox

b. Eva Mendes

c. Kate Beckinsale

15. Which Charlie's Angels star died on the same day as Michael Jackson?

a. Cheryl Ladd

b. Jaclyn Smith

c. Farrah Fawcett

16. Which 2009 movie did George Clooney not appear in?

a. Fantastic Mr. Fox

b. The Men Who Stare At Goats

c. The Blind Side

17. Which funnyman had heart surgery in 2009 to replace a heart valve?

a. Robin Williams

b. Pierce Brosnan

c. Alec Baldwin

18. Which box office smash hit featured balloons, an old man and a boy scout?

a. Bolt

b. Up

c. Monsters Vs. Aliens

19. Jaime Pressly, Claire Danes, Marla Sokoloff and Anna Faris all had what in common in 2009?

a. They got married this year

b. They had a baby this year

c. They spent time in rehab

20. Which actress was unceremoniously ditched from the Twilight franchise?

a. Ashley Greene

b. Dakota Fanning

c. Rachelle Lefevre

21. And which filmmaker's daughter will replace her in Eclipse next year?

a. Bryce Dallas Howard

b. Jessica Capshaw

c. Eva Amurri

22. Which Beatle does Aaron Johnson portray in Sam Taylor-Wood's directorial debut Nowhere Boy?

a. Paul McCartney

b. Ringo Starr

c. John Lennon

23. Which British actress was left "mortified" when Esquire magazine named her the year's Sexiest Woman?

a. Kate Winslet

b. Katie Price

c. Kate Beckinsale

24. Name the director of Inglourious Basterds.

a. Steven Spielberg

b. Ron Howard

c. Quentin Tarantino

25. Which British actor played the roles of Scotty in Star Trek and an adventurous mammal in Ice Age: Dawn of the Dinosaurs?

a. Hugh Laurie

b. Simon Pegg

c. Colin Firth

26. And which original Star Trek castmember was 'beamed up' for the summer sci-fi epic?

a. Leonard Nimoy

b. William Shatner

c. George Takei

27. Name the apt title of tragic movie star Patrick Swayze's memoirs.

a. The Time of My Life

b. No More Dirty Dancing

c. Next of Kin

28. Who will co-host the Oscars in March?

a. Brad Pitt and George Clooney

b. Hugh Jackman and Nicole Kidman

c. Alec Baldwin and Steve Martin

29. Which former heavyweight boxing champion played himself in hit comedy The Hangover?

a. Muhammad Ali

b. Mike Tyson

c. Lennox Lewis

30. And, here's a real toughie to finish on... Name Sarah Jessica Parker and Matthew Broderick's surrogate, who carried and gave birth to the couple's twins.

a. Kim Cattrall

b. Katherine Ross

c. Michelle Ross

Answers:

1. a

2. a

3. b

4. a

5. b

6. c

7. c

8. b

9. c

10. b

11. a

12. c

13. c

14. a

15. c

16. c

17. a

18. b

19. a

20. c

21. a

22. c

23. c

24. c

25. b

26. a

27. a

28. c

29. b

30. c. »

Permalink | Report a problem


Nowhere Boy | Film Review

26 December 2009 4:05 PM, PST | The Guardian - Film News | See recent The Guardian - Film News news »

Artist Sam Taylor-Wood surprises us with an old-fashioned, affecting film exploring John Lennon's early years, writes Philip French

As composers, performers, producers and the subjects of documentaries, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison and Ringo Starr have made a remarkable contribution to the cinema over the years. The dominant figure, of course, has been Lennon. He's been impersonated by his fellow Liverpudlian Ian Hart in both Backbeat, Iain Softley's film about the Beatles in Hamburg, and The Hours and Times, Christopher Munch's picture about his 1963 trip with Brian Epstein to Barcelona, and more fleetingly in Todd Haynes's Bob Dylan movie I'm Not There. He's at the centre of a fascinating documentary on his political activities, The Us vs John Lennon (2006) and haunts the shadowy edges of The Killing of John Lennon, Andrew Piddington's 2006 portrait of his assassin, Mark Chapman. Now we have Sam Taylor-Wood's feature debut, »

- Philip French

Permalink | Report a problem


Stars eager to see former Beatles legend Sir Paul McCartney at his O2 Arena gig

22 December 2009 2:30 AM, PST | Monsters and Critics | See recent Monsters and Critics news »

Former Beatles legend Sir Paul McCartney has been inundated with guestlist requests for his gig at the O2 Arena. The 66-year-old is playing at the venue in London tonight (Dec 22) and famous stars that will be out to see him perform include Ringo Starr, Madonna and the Beckhams as well as their guests. The singer revealed that he usually has 100 tickets to give to friends and family but his allocation for this gig has reached 600. A source told UK newspaper The Sun: 'Macca's gig is the only place to be in town tonight. The O2 will be rammed to the rafters.' »

- Sophie Eager

Permalink | Report a problem


More Details About Robert Zemeckis' Yellow Submarine Emerge

19 December 2009 12:35 PM, PST | MovieWeb | See recent MovieWeb news »

Our friends at IESB have gotten their hands on a casting breakdown and short plot synopsis for Robert Zemeckis' upcoming motion capture remake of The Beatles' seminial animated musical The Yellow Submarine. A few months ago, it was announced that casting for the Fab Four was currently underway. There was also talk that Zemeckis was strategically planning to get both Paul McCartney and Ringo Starr, the only two living Beatles, involved in the project. Here is the casting breakdown and synopsis that &#8232Iesb came across: Yellow Submarine (additional roles) Director: Robert Zemeckis Motion Capture Studio: Disney Story Line: Follows a singing group of 4 British young men that are asked to help a land that has been overtaken by mean spirited creatures. They are recruited by an escapee to come and bring joy and music back to the land... This film will be done in the Motion Capture technique. [Jeremy Hillary Boob, Ph.D.] A strange, »

Permalink | Report a problem


"The Beatles On Record" - Dec 4 on CTV...

4 December 2009 2:42 PM, PST | SneakPeek | See recent SneakPeek news »

CTV will air the new Beatles documentary "The Beatles On Record", in a Canadian network premiere, December 4.

The show debuted on the Us History Channel November 25 and in the UK on the BBC September 5.

Directed by Bob Smeaton, the in-depth special offers an intimate glimpse into the creative process behind The Beatles songs, narrated by John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr and producer George Martin, featuring never-before-heard outtakes of studio chat from the band's first recording sessions at the Abbey Road studios.

"The Beatles On Record" complements the recently-released digitally-re-mastered Beatles catalogue from Emi, comprising all 12 Beatles albums in stereo, with track listings and original LP artwork.

With over 60 classic songs, photos from The Beatles' archives and rare footage, the doc reveals how the band's enduring body of work pushed the boundaries, resulting in a musical legacy.

Sneak Peek "The Beatles On Record"...

»

- Michael Stevens

Permalink | Report a problem


Grammy noms: The (not-so) Single Ladies Beyonce, Lady Gaga and Taylor Swift showdown

3 December 2009 11:31 AM, PST | Pop2it | See recent Pop2it news »

Did you miss the excitement-filled Grammy Nominations Concert Wednesday night? Zap2it's got you covered.

You can check out the full list of nominees. We're a bit surprised at some of the inclusions and exclusions. Whither Whitney? Whither Decemberists?

You can also compare how the experts' predictions stacked up against the actual nominations.

We've also put together a photo gallery of the nominees, so you can check out which awards each nominee is up for and how many they received. Beyonce leads the way with 10 nominations, followed by Taylor Swift with 8, Maxwell with 6 and Lady Gaga with 5.

Itching to know all the dirty deets of the show, which included performances by Nick Jonas' new solo act and the Black Eyed Peas, plus an appearance by music legends Ringo Starr and Smokey Robinson? Check out our minute-by-minute live blog from last night.

Follow Zap2it on Twitter and Facebook for all your movies, »

- editorial@zap2it.com

Permalink | Report a problem


Taylor Swift Among the Leaders of 2010 Grammy Nominees

2 December 2009 8:56 PM, PST | Celebrity Mania | See recent Celebrity Mania news »

Taylor Swift keeps on making 2009 her year. After grabbing five kudos each from both Country Music Association Awards and American Music Awards, the 19-year-old singer was revealed on Wednesday, December 2 that she is among the leading contenders at the upcoming 52nd Annual Grammy Awards.

The country crooner got only two nominations less than Beyonce Knowles, who led the pack with 10 counts. Her nominations included Album of the Year for "Fearless", Song of the Year and Record of the Year. Both of the latest noms were for her "You Belong with Me" single. To win the mentioned three kudos, she will have to battle the R 'n' B diva as well as rising artist Lady GaGa.

Taylor Swift and Beyonce Knowles were not the only ones with multiple nominations for the Grammys. Kanye West, Black Eyed Peas and Maxwell each earned six nods, while David Guetta, Jay-z and Lady Gaga received five each, »

- celebrity-mania.com

Permalink | Report a problem


Beyonce, Kanye, Bep and Taylor Nab Most Grammy Noms!

2 December 2009 8:24 PM, PST | Popsugar.com | See recent Popsugar news »

The Grammy Award nominations were announced tonight during a star studded show featuring past winners. Fergie and the Black Eyed Peas took the stage, but the night's big stars included Beyonce, Lady Gaga and Taylor Swift who all snagged multiple nods - check out the whole list of nominees here! Knowles topped the list with a whopping 10, while Swift was close behind with eight. The Peas and Kanye were among those who got six each while Gaga and Jay-z are up for five apiece. Katy Perry was busting out of her dress during the festivities while Nick Jonas performed with his new band The Administration. LL Cool J hammed it up as the night's host - congrats to all the nominees! View 35 Photos › To see more pics from the event just read more. View 35 Photos › Images include: LL Cool J, George Lopez, Katy Perry, Fergie, Will.i.am, Taboo, apl. »

- Molly

Permalink | Report a problem


Taylor Swift, Beyoncé Lead Grammy Nominations

2 December 2009 6:25 PM, PST | PEOPLE.com | See recent PEOPLE.com news »

Hold onto your seat cushion, Kanye West: It's on - again! Taylor Swift's amazing year continued at full speed as the teen sensation received eight Grammy nominations Wednesday - topped only by Beyoncé's 10. And with West not far behind, joining the Black Eyed Peas and Maxwell with six nods each from their music-industry peers, the stage is set for another awards show showdown. But can it top West's bizarre microphone grab during Swift's acceptance speech at the MTV Video Awards? Naming the Grammy nominees was no quiet affair, either. Kicking off the big reveal was George Lopez , who »

- Stephen M. Silverman

Permalink | Report a problem


Live blogging the 2009 Grammy Nominations Concert

2 December 2009 5:50 PM, PST | Hitfix | See recent Hitfix news »

Maxwell, Black Eyed Peas and Nick Jonas & The Administration perform during this one-hour special on CBS, as nominees for the 52nd annual Grammy Awards are announced. Follow along with us as the good, the bad and the awful get their due, live, from Los Angeles. Sugarland, David Guetta, Linkin Park, George Lopez, Katy Perry, Smokey Robinson, Ringo Starr, T-Pain and Dwight Yoakam are also set to make appearances during this countdown to "music's biggest night."   8:55 I have now seen Shakira further defile Santa's good name with "Santa Baby" at the Rockefeller tree-lighting, Rudolph take off to the sky »

- Katie Hasty

Permalink | Report a problem


Daily Scoop: Naked Joanna Krupa Covers Up With a Cross

1 December 2009 6:03 PM, PST | Extra | See recent Extra news »

An angelic Joanna Krupa gets controversial (and nude) for puppies.

Lady Gaga and Jamie Foxx tunes may be hazardous to your health.

Jennifer Hudson plans to spoil her baby boy with his own personal Santa Claus.

Barbara Walters hasn't heard enough from Adam Lambert, Sarah Palin and Kate Gosselin this year.

Khloe Kardashian sports a hairnet and a smile to feed the less fortunate.

Katy Perry and Ringo Starr join the list of musicians announcing the Grammy nominees on Wednesday. »

Permalink | Report a problem


Katy Perry to Be on Hand Announcing 2010 Grammy Nominations

30 November 2009 10:59 PM, PST | Celebrity Mania | See recent Celebrity Mania news »

Having successfully hosted the 2009 MTV Europe Music Awards, Katy Perry will do more of the talking at the upcoming "The Grammy Nominations Concert Live!! - Countdown To Music's Biggest Night". The 25-year-old singer has been tapped as one of the presenters at the special concert event held on December 2 at Club Nokia in Los Angeles.

A Grammy-nominated pop star herself, the "Ur So Gay" hitmaker is added to the list of other past Grammy winners and/or nominees to be featured on the event to make the announcement of nominations in several categories and performances. She joins comedian George Lopez and other musicians, Linkin Park, Smokey Robinson, Ringo Starr, T-Pain and Dwight Yoakam.

While Perry is set to be a presenter, Black Eyed Peas, Maxwell, Sugarland and Nick Jonas will perform at the one-hour special. The latter, in particular, won't hit the stage with his Jonas Brothers band, but with »

- celebrity-mania.com

Permalink | Report a problem


Zemeckis’ Yellow Submarine Casting, Clues and Details Leaking Out, Stephen Graham as Ringo?

23 November 2009 5:23 AM, PST | Slash Film | See recent Slash Film news »

This weekend, the 28th and 29th of November, there's a huge Beatles convention taking place in Stamford, Connecticut. Amongst all of the merchandise sales and other such typical expo shenanigans, there's also set to be an open audition for Beatlemaniacs wanting to try out for casting in what they're calling "The Fab Four." Of course, that the film "will be shot as a motion-capture feature like the current Disney release of A Christmas Carol" tells us everything we need to know - this is Robert Zemeckis' remake of Yellow Submarine. There's already some suspicion, though, that this casting call is nothing more than a publicity stunt. Zemeckis has already talked about the possibility of Paul McCartney and Ringo Starr playing themselves in the film, there's been a number of previous auditions, and even stories of name actors being up for the roles, perhaps even cast in them already. Jim Hill »

- Brendon Connelly

Permalink | Report a problem


Two remaining Beatles to duet on Starr's forthcoming album

19 November 2009 1:58 PM, PST | Hitfix | See recent Hitfix news »

Ringo Starr has released nearly two dozen solo albums since the Beatles broke up, but his new effort "Y Not" will boast a special feature that few others have: contributions from his former bandmate Paul McCartney. The legendary bass player will lend his talents on that instrument on "Peace Dream" and sings a Starr and Van Dyke Parks-penned track  "Walk With You." "Y Not," produced entirely by Starr is due Jan 12, 2010. McCartney and the former Beatles drummer have collaborated on only a few other solo efforts, such as on 1997's McCartney album "Flaming Pie" and on Starr's 1998 album »

- Katie Hasty

Permalink | Report a problem


Zemeckis Wants Starr And McCartney For Yellow Submarine Remake

6 November 2009 5:36 PM, PST | WENN | See recent WENN news »

Moviemaker Robert Zemeckis wants surviving Beatles Paul McCartney and Ringo Starr to play themselves in his planned remake of the Fab Four's animated classic Yellow Submarine.

Zemeckis and Disney bosses have brokered a deal that would allow them to rework the 1968 film and create a performance-capture 3-D digital production.

And Zemeckis - the man behind The Polar Express and Jim Carrey's new animated version of A Christmas Carol - wants to get the Beatles involved.

He tells MTV, "We haven’t gotten the word yet on the two surviving Beatles, whether they’re interested in doing it or not." »

Permalink | Report a problem


Zemeckis wants Beatles for 'Submarine'

6 November 2009 3:52 PM, PST | Digital Spy | See recent Digital Spy - Movie News news »

Director Robert Zemeckis has said that he hopes to recruit Ringo Starr and Sir Paul McCartney for his Yellow Submarine update. The Forrest Gump helmer is working on the script for the remake, which will turn the 1968 animated film into a 3D performance-capture production. It is unknown if McCartney or Starr are willing to appear in or contribute voice work for the movie. Speaking to Rolling Stone, Zemeckis said: "We (more) »

- By Mike Moody

Permalink | Report a problem


Exclusive: Robert Zemeckis Has Reached Out To Paul McCartney And Ringo Starr To Star In New 'Yellow Submarine'

4 November 2009 12:00 PM, PST | MTV Movies Blog | See recent MTV Movies Blog news »

For all his embrace of whiz-bang moviemaking technology, Robert Zemeckis remains loyal to his roots: once a Beatlemaniac, always a Beatlemaniac. More than three decades after his directorial debut, the Fab Four-obsessed comedy "I Wanna Hold Your Hand," the man is returning to the same musical territory with a 3-D performance-capture adaptation of the classic cartoon movie, "Yellow Submarine."

Zemeckis wants Paul McCartney and Ringo Starr to return to that trippy, underwater territory as well, MTV News has exclusively learned.

"We haven't gotten the word yet on the two surviving Beatles, whether they're interested in doing it or not," the director said during an interview with our own Josh Horowitz.

Simply put, that's a wacky – and, obviously, amazing! – idea. Even if we're not entirely sure what he means. Does he intend to have Paul and Ringo don those skintight mo-cap body suits and dance around a green screen? Or is »

- Eric Ditzian

Permalink | Report a problem


Trailer for Nowhere Boy Starring Aaron Johnson as John Lennon

28 October 2009 1:56 PM, PDT | Collider.com | See recent Collider.com news »

I will watch anything “Beatles”-related.  I suffered through the entirety of “Across the Universe” because I love them so much.  If “Batman: Arkham Asylum” had Beatles songs it would be my favorite game of the year by far.  So even though I’m slightly wary of this tale, I will not miss “Nowhere Boy” because it’s a tale of how the Beatles came together…or not.  I don’t know if they’ll include George Harrison or if the reference to the “Buddy Holly”-look John sports at one point in the trailer is to how Stuart Sutcliffe, the band’s original drummer, suggested the name based off “Buddy Holly and the Crickets”.  I know that this is about the origin of John Lennon.  All I’m saying is that if this movie isn’t 100% historically accurate I’ll 100% hate it.  I try to put the “maniac” into »

- Matt Goldberg

Permalink | Report a problem


'Michael Jackson's This Is It' Has Stiff Competition In Best Rock Doc Race

23 October 2009 9:07 AM, PDT | MTV Newsroom | See recent MTV Newsroom news »

At this stage, a clearer picture is coming together about "Michael Jackson's This Is It." Using a combination of rehearsals, fly-on-the-wall meetings and proper performances, it shows the once-unstoppable pop star gearing up for his big career comeback using some of his most beloved hits (and sending a message about hope and humanity in the process).

A great music doc is made up of a combination of signature moments, incredible performances and an ineffable something that can give the fan sitting on the couch that same twinge of electricity you get standing three feet from a sweaty lead singer in a packed stadium, or that awkward cringe you get seeing your favorite rock star fall apart on film. In his prime, Jackson had that magic (both kinds, unfortunately) when he took the stage, and we'll find out for sure next week if he still had it near the end of his life. »

- Gil Kaufman

Permalink | Report a problem


Seal’s Kids Connect Him to God

19 October 2009 6:00 AM, PDT | People - CelebrityBabies | See recent People - CelebrityBabies news »

Steve Granitz/WireImage

Beyond red Kabbalah bracelets and the ever-present “thank you’s” at awards ceremonies, there is often little room for celebrity and religion to mingle in the spotlight.

In filmmaker Peter Rodger’s visual odyssey of a documentary, Oh My God?, however, celebrities including Hugh Jackman, Ringo Starr and Seal get the chance to speak honestly about their personal views of God and the great beyond.

“If I’m constantly reminded by those access points, then I need look no further,” Seal says candidly in the film, referring to his wife, model Heidi Klum, and their four children. »

- Sarah

Permalink | Report a problem


2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2002 | 2001 | 2000

1-20 of 84 items from 2009   « Prev | Next »


IMDb.com, Inc. takes no responsibility for the content or accuracy of the above news articles, Tweets, or blog posts. This content is published for the entertainment of our users only. The news articles, Tweets, and blog posts do not represent IMDb's opinions nor can we guarantee that the reporting therein is completely factual. Please visit the source responsible for the item in question to report any concerns you may have regarding content or accuracy.

See our NewsDesk partners