IMDb > Colin Farrell > News
Quicklinks
Top Links
biography by votes awardsNewsDeskmessage board
Filmographies
overviewby type by year by ratings by votes awards by genre by keyword
Biographical
biography other works publicity photo galleryNewsDeskmessage board
External Links
official sites miscellaneous photographs sound clips video clips

News for
Colin Farrell (I) More at IMDbPro »

Connect with IMDb



2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001

1-20 of 659 items from 2009   « Prev | Next »


Nicole Kidman, Sam Worthington, Steven Spielberg Presenters For Golden Globes 2010

31 December 2009 11:48 AM, PST | Filmofilia | See recent Filmofilia news »

Nicole Kidman, Steven Spielberg and Sam Worthington have been added to the list of presenters for the 67th Annual Golden Globe Awards.

They join previously announced presenters Jennifer Aniston, Halle Berry, Colin Farrell, Matthew Fox, Julia Roberts and Mickey Rourke.

Robert De Niro and Leonardo DiCaprio will present the Hollywood Foreign Press Association’s Cecil B. DeMille Award to Martin Scorsese for his “outstanding contribution to the entertainment field.”

The show, which will be hosted by Ricky Gervais, will be broadcast live coast to coast (5 to 8 pm Pt, 8 to 11 pm Et) on NBC from the Beverly Hilton January 17, 2010.

“The 67th AnnuAl Golden Globe Awards” will be seen in more than 160 countries worldwide and is one of the few awards ceremonies that span both television and motion picture achievements.

173 live-action feature films (105 dramas and 68 comedies or musicals), 15 animated feature films, 133 television series (79 drama and 54 comedies), 33 mini-series or telefilms and a record »

- Fiona

Permalink | Report a problem


Colin Farrell, What Is That Band Around Your Ring Finger?

31 December 2009 8:35 AM, PST | HollywoodLife | See recent HollywoodLife news »

X17online.com

It really seems like bad boy Colin Farrell is finally turning into a family man!

Is Colin Farrell getting hitched to girlfriend Alicja Bachleda?  The 33-year-old bad-boy actor was spotted in Krakow, Poland for the baptism of his son, Henry, who was born in October — and he was wearing a band around his right hand ring finger!

Of course, if it was a wedding ring, it would be on his left hand … but is it a symbol that he and Alicja are going to take things to the next level?

Colin also spent time with his other son, six-year-old son James, over the Christmas holiday.  Colin took James (his son with ex-girlfriend Kim Bordenave) to his brother’s same-sex marriage in Dublin on Dec. Dec. 27.  James was born afflicted with Angelman Syndrome, a disease that makes it difficult for him to walk and talk.

Wow, Colin, it »

- Corynne

Permalink | Report a problem


WENN 2009 Movie Quiz

31 December 2009 7:57 AM, PST | WENN | See recent WENN news »

Well, that was some year - but were you paying attention?

We've trawled through the happenings and the hits, the flops and the fuss to bring you the last 12 months in quiz form.

So, as we ring in 2010, here's your chance to test the old grey matter with 30 posers about the closing year.

Best of luck...

1. Name Kate Hudson's former baseball beau.

a. Alex Rodriguez

b. Derek Jeter

c. Manny Ramirez

2. Who won the 2009 Oscar for Performance by an Actor in a Leading Role?

a. Sean Penn

b. Brad Pitt

c. Mickey Rourke

3. And who won Oscar gold in the Actress in a Supporting Role category?

a. Amy Adams

b. Penelope Cruz

c. Viola Davis

4. Name the actress who won damages from U.K. tabloid the Daily Mail after the publication called her "the most irritating actress".

a. Kate Winslet

b. Dame Judi Dench

c. Kate Hudson

5. Name the Russian who gave birth to Mel Gibson's baby in October.

a. Petra Nemcova

b. Oksana Grigorieva

c. Anna Kournikova

6. How many kids does Mel Gibson now have?

a. 6

b. 7

c. 8

7. Which actress fasted for 12 days to highlight the plight of refugees in Darfur?

a. Angelina Jolie

b. Charlize Theron

c. Mia Farrow

8. Which great Brit recovered from a late 2008 coma to start work on his 74th film role this past summer?

a. Christopher Lee

b. Lord Attenborough

c. Sir Ian McKellen

9. Which top TV actress said, "I was named after my great-grandmother. If you look it up it's Greek, but my grandmother was apparently named after an Irish Catholic saint, who had an indiscretion with the Greek god Zeus and was kicked out."

a. Vivica A. Fox

b. Penelope Cruz

c. Calista Flockhart

10. Which movie star quit acting to become a batty rapper?

a. Hugh Grant

b. Joaquin Phoenix

c. Mark Wahlberg

11. Which Irish actor became a dad for the second time this year?

a. Colin Farrell

b. Colin Firth

c. Daniel Day-Lewis

12. She played TV chef Julia Child and Fantastic Mr. Fox's wife in two 2009 films. Name the Oscar winner.

a. Nicole Kidman

b. Julia Roberts

c. Meryl Streep

13. The castmembers of which famous TV sitcom reunited for an episode of Curb Your Enthusiasm?

a. Friends

b. Cheers

c. Seinfeld

14. Which sexy star inhabited Jennifer's Body?

a. Megan Fox

b. Eva Mendes

c. Kate Beckinsale

15. Which Charlie's Angels star died on the same day as Michael Jackson?

a. Cheryl Ladd

b. Jaclyn Smith

c. Farrah Fawcett

16. Which 2009 movie did George Clooney not appear in?

a. Fantastic Mr. Fox

b. The Men Who Stare At Goats

c. The Blind Side

17. Which funnyman had heart surgery in 2009 to replace a heart valve?

a. Robin Williams

b. Pierce Brosnan

c. Alec Baldwin

18. Which box office smash hit featured balloons, an old man and a boy scout?

a. Bolt

b. Up

c. Monsters Vs. Aliens

19. Jaime Pressly, Claire Danes, Marla Sokoloff and Anna Faris all had what in common in 2009?

a. They got married this year

b. They had a baby this year

c. They spent time in rehab

20. Which actress was unceremoniously ditched from the Twilight franchise?

a. Ashley Greene

b. Dakota Fanning

c. Rachelle Lefevre

21. And which filmmaker's daughter will replace her in Eclipse next year?

a. Bryce Dallas Howard

b. Jessica Capshaw

c. Eva Amurri

22. Which Beatle does Aaron Johnson portray in Sam Taylor-Wood's directorial debut Nowhere Boy?

a. Paul McCartney

b. Ringo Starr

c. John Lennon

23. Which British actress was left "mortified" when Esquire magazine named her the year's Sexiest Woman?

a. Kate Winslet

b. Katie Price

c. Kate Beckinsale

24. Name the director of Inglourious Basterds.

a. Steven Spielberg

b. Ron Howard

c. Quentin Tarantino

25. Which British actor played the roles of Scotty in Star Trek and an adventurous mammal in Ice Age: Dawn of the Dinosaurs?

a. Hugh Laurie

b. Simon Pegg

c. Colin Firth

26. And which original Star Trek castmember was 'beamed up' for the summer sci-fi epic?

a. Leonard Nimoy

b. William Shatner

c. George Takei

27. Name the apt title of tragic movie star Patrick Swayze's memoirs.

a. The Time of My Life

b. No More Dirty Dancing

c. Next of Kin

28. Who will co-host the Oscars in March?

a. Brad Pitt and George Clooney

b. Hugh Jackman and Nicole Kidman

c. Alec Baldwin and Steve Martin

29. Which former heavyweight boxing champion played himself in hit comedy The Hangover?

a. Muhammad Ali

b. Mike Tyson

c. Lennox Lewis

30. And, here's a real toughie to finish on... Name Sarah Jessica Parker and Matthew Broderick's surrogate, who carried and gave birth to the couple's twins.

a. Kim Cattrall

b. Katherine Ross

c. Michelle Ross

Answers:

1. a

2. a

3. b

4. a

5. b

6. c

7. c

8. b

9. c

10. b

11. a

12. c

13. c

14. a

15. c

16. c

17. a

18. b

19. a

20. c

21. a

22. c

23. c

24. c

25. b

26. a

27. a

28. c

29. b

30. c. »

Permalink | Report a problem


Johnny Depp and Jude Law Discuss Taking Over for Heath Ledger in The Imaginarium of Doctor Parnassus

31 December 2009 1:09 AM, PST | Reelzchannel.com | See recent ReelzChannel news »

When Heath Ledger passed away last year, he was in the middle of shooting director Terry Gilliam's The Imaginarium of Doctor Parnassus. It seemed like the movie would have to remain unfinished, until a plot convention was created that allowed Johnny Depp, Jude Law, and Colin Farrell to step in and take turns sharing Ledger's final role. Both Depp and Law have finally opened up about what it was like to fill in for Ledger during an interview with HitFix. Depp praised the production, particularly the performances.

It was an honor to represent Heath. He was the only player out there breathing heavy down the back of every established actor's neck with a thundering and ungovernable talent that came up on you quick, hissing rather mischievously with that cheeky grin, "Hey... get on out of my way boys, I'm coming through..." and does he ever!!! Heath is a marvel, »

- Ryan Gowland

Permalink | Report a problem


Nicole Kidman Added to 2010 Golden Globes' Presenters

30 December 2009 11:20 PM, PST | Celebrity Mania | See recent Celebrity Mania news »

Nicole Kidman has been selected as one of the presenters at the 67th Annual Golden Globe Awards. The Claudia Nardi of "Nine" has been announced being tapped to present on Wednesday, December 30, the same day "Avatar" star Sam Worthington and "Jurassic Park" director Steven Spielberg were booked to hand out trophies at the annual event.

Several days before the "Australia" actress was announced, Halle Berry and Colin Farrell were added to the star-studded line-up of presenters. All of them are going to join previously confirmed Jennifer Aniston, Julia Roberts, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Matthew Fox, and Mickey Rourke.

The 67th Annual Golden Globe Awards will be broadcast live on NBC from the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, California on Sunday, January 17, 2010. The award ceremony is going to be hosted by former "The Office" star Ricky Gervais.

The full list of nominees have been announced on December 15. "Miss Congeniality »

- celebrity-mania.com

Permalink | Report a problem


More Presenters Added to 67th Annual Golden Globe Awards

30 December 2009 9:00 PM, PST | Collider.com | See recent Collider.com news »

Nicole Kidman, Steven Spielberg and Sam Worthington have just been added to the list of presenters for this January’s 67th Annual Golden Globe Awards.  They join previously announced presenters Jennifer Aniston, Halle Berry, Colin Farrell, Matthew Fox, Julia Roberts and Mickey Rourke.  The show, hosted by the always funny Ricky Gervais, will be broadcast live on Sunday, January 17th on NBC (5 to 8 pm Pt, 8 to 11 pm Et).  More after the jump:

While I zero respect for the Hollywood Foreign Press as they always seem to vote for the studio that wined and dined them the best, I always watch the show as it’s loaded with big name presenters and they serve alcohol all night.  Even though the show is tame nowadays as everyone watches what they say, in the past you never knew what might happen as half the crowd was drunk and then getting on stage to accept an award. »

- Steve 'Frosty' Weintraub

Permalink | Report a problem


Colin Farrell baptises son in Poland

30 December 2009 8:35 PM, PST | Monsters and Critics | See recent Monsters and Critics news »

Colin Farrell had his new son baptised in Poland. Farrell and Polish actress Alicja Bachleda-Curus had son Henry Tadeusz Farrell, who was born October 7, baptised at the Church of the Visitation of the Blessed Virgin Mary in Krakow. Lidia Bachleda-Curus, mother to Alicja, confirmed to The Associated Press by phone the ceremony took place. A source said the baptism was followed by a dinner of traditional Polish food at the exclusive Floryan hotel in Krakow. »

- Philippa Bourke

Permalink | Report a problem


Nicole Kidman to jazz up 67th Golden Globes as presenter

30 December 2009 8:20 PM, PST | Monsters and Critics | See recent Monsters and Critics news »

Nicole Kidman, Sam Worthington and Steven Spielberg (pictured) will present at the 67th Golden Globe Awards next month. The Hollywood Press Association has already announced Jennifer Aniston, Halle Berry, Julia Roberts, Mickey Rourke, Colin Farrell, Matthew Fox, Leonardo DiCaprio and Robert De Niro as presenters. The prestigious awards, that are seen as a bellwether of the Academy Awards, will be presented on January 17 at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills and air on NBC. Starwatchers and press will flock to the event to catch the latest in awards fashions and gossip. »

- Philippa Bourke

Permalink | Report a problem


Colin Farrell plays Santa to sick kids

30 December 2009 5:05 PM, PST | Monsters and Critics | See recent Monsters and Critics news »

Hollywood actor Colin Farrell reportedly spent his Christmas visiting sick children in hospital. The Crazy Heart star played Santa to the kids at Our Lady's Children's Hospital in his hometown of Dublin, Ireland, handing out presents and chatting to the children for several hours, according to reports. A source revealed that Farrell had made several visits to the hospital in previous years, adding, 'He keeps a low profile when he comes in. He doesn't want photographers or anything.” The source added: “He's really popular with the staff and really genuine, and the kids really love and appreciate his visit.' »

- Ellie Pratt

Permalink | Report a problem


Nicole Kidman, Steven Spielberg, Sam Worthington: Golden Globes 2010 Presenters

30 December 2009 12:50 PM, PST | Alt Film Guide | See recent Alt Film Guide news »

Nicole Kidman, Steven Spielberg and Avatar’s Sam Worthington have been set as presenters at 2010 Golden Globes ceremony on Sunday, January 17. They join previously announced presenters Jennifer Aniston, Halle Berry, Colin Farrell, Matthew Fox, Julia Roberts and Mickey Rourke. Additionally, Robert De Niro and Leonardo DiCaprio will present the Hollywood Foreign Press Association’s Cecil B. DeMille Award to Martin Scorsese for his "outstanding contribution to the entertainment field." Nicole Kidman has been nominated for seven best actress Golden Globes; she won three: for To Die For (1995, comedy or musical), Moulin Rouge! (2001, comedy or musical), and The Hours (2002, drama). Steven Spielberg has been nominated for 11 Golden Globes (10 as a director; 1 as a screenwriter), winning [...] »

- Anna Robinson

Permalink | Report a problem


Nicole Kidman added as Globe presenter

30 December 2009 10:00 AM, PST | The Hollywood Reporter | See recent The Hollywood Reporter news »

Nicole Kidman and Sam Worthington are the newest additions to the line-up of presenters who'll be handing out the trophies at the 67th annual Golden Globe Awards on Jan. 17.

  They join previously announced presenters Jennifer Aniston, Halle Berry, Colin Farrell, Matthew Fox, Julia Roberts, Mickey Rourke, Robert De Niro and Leonardo DiCaprio.

While Kidman is a familiar name on the awards circuit, Worthington is entering the ranks thanks to his starring role in James Cameron's "Avatar."

The show, hosted by Ricky Gervais, will be broadcast live on NBC from the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills.

Correction: Steven Spielberg will not be presenting at the Golden Globe Awards as previously reported. »

- By Gregg Kilday

Permalink | Report a problem


Spielberg, Kidman and Berry to present Golden Globes

30 December 2009 9:51 AM, PST | Monsters and Critics | See recent Monsters and Critics news »

Los Angeles - Hollywood heavyweights Steven Spielberg, Nicole Kidman and Halle Berry have been added to the list of presenters for the Golden Globes on January 17 in Los Angeles, it was announced Wednesday. They will join other A-listers such as Julia Roberts, Jennifer Aniston, Robert De Niro, Colin Farrell, Avatar's Sam Worthington and Mickey Rourke. Leonardo DiCaprio will also be at the star-studded ceremony to honour acclaimed filmmaker Martin Scorsese with the Cecil B DeMille gong. Up In The Air, starring George Clooney, is leading the pack with six nominations at this year's awards, which will be hosted by British comedian Ricky Gervais. »

Permalink | Report a problem


Morning Links - Denise Richards Threatens to Spill About Charlie

30 December 2009 8:30 AM, PST | Popsugar.com | See recent Popsugar news »

Denise Richards threatens to tell all about Charlie Sheen - PopEater Brooke Mueller wants to reconcile with him though - TMZ New details about Brooke's criminal past come out - Us Weekly Does Susan Sarandon have another boy toy? - Celebitchy A first look at Julia Roberts in Eat, Pray, Love - Hollywood Life Simon Cowell gets million-dollar artwork for Christmas - Icydk David Letterman's extortionist tries a Tiger Woods defense - Fox 411 The La coroner releases Brittany Murphy's death certificate - Lifeline Live Colin Farrell visits sick kids over Christmas - Wonderwall Amy Winehouse might be back in the hospital - I'm Not Obsessed Candice Swanepoel breaks out her bikini - The Blemish »

- PopSugar

Permalink | Report a problem


Farrell Baptises Baby In Poland

30 December 2009 8:16 AM, PST | WENN | See recent WENN news »

Colin Farrell and his girlfriend took a trip to Poland this week (beg28Dec09) to have their baby son baptised.

The Irish star and Polish actress Alicja Bachleda became parents to little Henry in October.

After jetting back to Farrell's native Ireland for the holidays, the couple was on hand to attend the star's brother Eamon's marriage celebrations in Dublin on Sunday. Eamon wed his longtime boyfriend in a same-sex ceremony in Canada over the summer, but organised a party in his hometown to celebrate the nuptials with his family and friends.

The couple then flew to Poland to visit Bachleda's family and organise a baptism for their son.

Farrell and Bachleda were photographed attending an hour-long service at a church in Krakow, Poland on Tuesday, according to Polish website Efakt.pl.

Farrell has another son, six-year-old James, with his ex-girlfriend Kim Bordenave. »

Permalink | Report a problem


Spielberg, Kidman Added as Golden Globe Presenters

30 December 2009 5:02 AM, PST | backstage.com | See recent Backstage news »

Steven Spielberg, Nicole Kidman and "Avatar" star Sam Worthington are joining the list of celebrity presenters at the Golden Globe Awards.The Hollywood Foreign Press Association, which puts on the Golden Globes, says the three stars will help hand out trophies at the 67th annual ceremony.They join previously announced presenters Jennifer Aniston, Halle Berry, Julia Roberts, Mickey Rourke, Colin Farrell, Matthew Fox, Leonardo DiCaprio and Robert De Niro.The Golden Globe Awards will be held Jan. 17 at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills and will air live on NBC.Copyright 2009 Associated Press.  All rights reserved.  This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed. »

Permalink | Report a problem


The Imaginarium of Doctor Parnassus

30 December 2009 5:00 AM, PST | The Cultural Post | See recent The Cultural Post news »

Without being necessarily perfect, the film pretends to offer more than its counterparts who excessively rely on CGIs. This might be slightly true. However, the story is fairly thin and we’re left with a simple and decent blockbuster. Nothing more. Nothing less.

Dr. Parnassus (Christopher Plummer) is 1000 years old. With the help of Valentina (Lily Cole), his fifteen-years-old daughter, along with Percy (Verne Troyer) and Anton (Andrew Garfield), Valentina’s friend, Dr. Parnassus runs a travelling show. In this show, a member of the audience is invited on stage in order to be sent on the other side of a mirror. Afterwards, he/she will be plunged into his/her own imagination.

However, there’s no amusement behind this and the troupe is seriously poor. Many centuries ago, Dr. Parnassus made a deal with the Devil (Tom Waits). In exchange of immortality, Dr. Parnassus must promise he’ll give »

- anhkhoido@hotmail.com (Anh Khoi Do)

Permalink | Report a problem


Farrell Plays Santa To Sick Children

30 December 2009 4:11 AM, PST | WENN | See recent WENN news »

Colin Farrell spent his Christmas holiday bringing toys to sick children in hospital.

The kind-hearted dad-of-two played Santa to the little ones at Our Lady's Children's Hospital in his hometown of Dublin, Ireland, handing out presents and chatting for several hours, according to Ireland's Evening Herald.

A source tells the newspaper Farrell has made several visits to the centre in previous years, adding, "He keeps a low profile when he comes in. He doesn't want photographers or anything.

"He has bought (video game consoles) Nintendo DS and Wiis for them and plays with them for a couple of hours. He's really popular with the staff and really genuine, and the kids really love and appreciate his visit." »

Permalink | Report a problem


Colin Farrell plays Secret Santa for sick kids in Irish hospital (IrishCentral)

30 December 2009 3:30 AM, PST | IrishCentral | See recent IrishCentral news »

Big-hearted Colin Farrell played secret Santa to some very sick children at a children's hospital in Dublin over Christmas. Farrell arrived at Out Lady's Hospital in Crumlin and stayed for several hours on Christmas Day handing out presents. Apparently he has made many such trips over the past few years, always in secret. "He keeps a low profile when he comes in. He doesn't want photographers or anything," a hospital source told the Evening Herald about the actor's visits. "He comes in every Christmas Day and spends a lot of time with the children. "He has bought Nintendo DS and Wiis for them and plays with them for a couple of hours," the source said. "He's really popular with the staff and really genuine, and the kids really love and appreciate his visit." THe Christmas pilgrimage came ahead of another child-centered event - this time in Poland where Farrell and his girlfriend, »

Permalink | Report a problem


Heath Ledger`s kindness recalled

29 December 2009 11:50 PM, PST | Monsters and Critics | See recent Monsters and Critics news »

Ahead of the first anniversary of Heath Ledger's death, a fellow actor recalled his compassion. Verne Troyer, who starred with Ledger in The Imaginarium of Dr Parnassus, which was finished with the help of Johnny Depp, Colin Farrell and Jude Law, said: 'I just think of having dinner with him and being able to talk to him and being surprised that he was really open and down to earth. He was a kind, giving person, even on set. And he had huge enthusiasm, which was sort of contagious.' Of finishing the movie after Ledger's death, he said:'i think we all came together as a group, as a family, you know, to finish it for Heath. Johnny Depp just »

- Philippa Bourke

Permalink | Report a problem


'The Imaginarium of Doctor Parnassus' review (3/5) - The final performance from Heath Ledger.

29 December 2009 8:10 PM, PST | Upcoming-Movies.com | See recent Upcoming-Movies.com news »

Terry Gilliam has always had a star-crossed career. His magnum opus, "Brazil," was sliced-and-diced and essentially neutered when it hit American shores. The problems he ran into shooting "Man of La Mancha," a film he never finished, have been widely documented. "Tideland," his last film and his most personal movie to date, was (rightly) savaged by critics and ignored by most audiences. And during his latest film, "The Imaginarium of Doctor Parnassus," leading man Heath Ledger died during shooting. Of course, that means "Imaginarium" has to be considered with that in mind, doesn't it? Because Gilliam's solution, having Johnny Depp, Jude Law, and Colin Farrell to step into Ledger's shoes for various sequences, wasn't a choice borne out of anything but necessity. Essentially, it's a conceit that you have to decide if you're able to forgive as an audience member, but since you know the history behind the film and Ledger's death, »

Permalink | Report a problem


2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001

1-20 of 659 items from 2009   « Prev | Next »


IMDb.com, Inc. takes no responsibility for the content or accuracy of the above news articles, Tweets, or blog posts. This content is published for the entertainment of our users only. The news articles, Tweets, and blog posts do not represent IMDb's opinions nor can we guarantee that the reporting therein is completely factual. Please visit the source responsible for the item in question to report any concerns you may have regarding content or accuracy.

See our NewsDesk partners