IMDb > Nicole Kidman > News
Quicklinks
Top Links
biography by votes awardsNewsDesk
Filmographies
overviewby type by year by ratings by votes awards by genre by keyword
Biographical
biography other works publicity photo galleryNewsDesk
External Links
official sites miscellaneous photographs sound clips video clips

Connect with IMDb



2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1998 | 1997 | 1996 | 1991

1-20 of 943 items from 2009   « Prev | Next »


Best. Lesbian. Decade. Ever. (2000 - 2009)

31 December 2009 3:40 PM, PST | AfterEllen.com | See recent AfterEllen.com news »

As 2009 comes to a close, we take a look back at some of the people and events that made this the Best. Lesbian. Decade. Ever. in pop culture.

Luckily for all of us, there was far more information to have mentioned from the last ten years than we could have included in this brief survey. That's why our lists for each year are not intended to be exhaustive, but are instead snapshots of different memorable moments that included the representation of lesbians and bisexual women in film, television, music, literature, comics, sports and the Internet since the year 2000. 

 

2000

Chavela Vargas[/link] comes out

Mexican ranchera music legend Chavela Vargas publicly came out as a lesbian at the tender age of 81.

Angelina Jolie wins Best Supporting Actress Oscar

Angelina Jolie won an Oscar for Best Actress in a Supporting Role for Girl, Interrupted and told Talk Magazine, "I only play women I would date. »

- afterellenstaff

Permalink | Report a problem


Nicole Kidman, Sam Worthington, Steven Spielberg Presenters For Golden Globes 2010

31 December 2009 11:48 AM, PST | Filmofilia | See recent Filmofilia news »

Nicole Kidman, Steven Spielberg and Sam Worthington have been added to the list of presenters for the 67th Annual Golden Globe Awards.

They join previously announced presenters Jennifer Aniston, Halle Berry, Colin Farrell, Matthew Fox, Julia Roberts and Mickey Rourke.

Robert De Niro and Leonardo DiCaprio will present the Hollywood Foreign Press Association’s Cecil B. DeMille Award to Martin Scorsese for his “outstanding contribution to the entertainment field.”

The show, which will be hosted by Ricky Gervais, will be broadcast live coast to coast (5 to 8 pm Pt, 8 to 11 pm Et) on NBC from the Beverly Hilton January 17, 2010.

“The 67th AnnuAl Golden Globe Awards” will be seen in more than 160 countries worldwide and is one of the few awards ceremonies that span both television and motion picture achievements.

173 live-action feature films (105 dramas and 68 comedies or musicals), 15 animated feature films, 133 television series (79 drama and 54 comedies), 33 mini-series or telefilms and a record »

- Fiona

Permalink | Report a problem


Which Celebrity or Celebrity Couple Are Your Dream Parents?

31 December 2009 11:20 AM, PST | HollywoodLife | See recent HollywoodLife news »

After spending weeks, days, and hours looking at celebrity films, there’s just one thing I have to say right now — “I want to be one of Hugh Jackman’s kids!” I have Oscar and Ava envy!

Could the Wolverine be a better dad? I don’t think. Tiger Woods — you need to take major lessons from Hugh, who’s way hunkier than you! Point number one — he’s hanging out with the right type of babes, namely, his own two children, Oscar, 9, and Ava, 4. And if you can count the hundreds of photos that come in all year-long of Hugh with his little ones — he spends A Lot of time with them on Australian beaches and on NYC playgrounds. He’s frolicking with Oscar in waves and in snow banks, pick up Ava from school — carrying her on his shoulders or escorting her and her scooter, and he’s »

- ksherin

Permalink | Report a problem


WENN 2009 Movie Quiz

31 December 2009 7:57 AM, PST | WENN | See recent WENN news »

Well, that was some year - but were you paying attention?

We've trawled through the happenings and the hits, the flops and the fuss to bring you the last 12 months in quiz form.

So, as we ring in 2010, here's your chance to test the old grey matter with 30 posers about the closing year.

Best of luck...

1. Name Kate Hudson's former baseball beau.

a. Alex Rodriguez

b. Derek Jeter

c. Manny Ramirez

2. Who won the 2009 Oscar for Performance by an Actor in a Leading Role?

a. Sean Penn

b. Brad Pitt

c. Mickey Rourke

3. And who won Oscar gold in the Actress in a Supporting Role category?

a. Amy Adams

b. Penelope Cruz

c. Viola Davis

4. Name the actress who won damages from U.K. tabloid the Daily Mail after the publication called her "the most irritating actress".

a. Kate Winslet

b. Dame Judi Dench

c. Kate Hudson

5. Name the Russian who gave birth to Mel Gibson's baby in October.

a. Petra Nemcova

b. Oksana Grigorieva

c. Anna Kournikova

6. How many kids does Mel Gibson now have?

a. 6

b. 7

c. 8

7. Which actress fasted for 12 days to highlight the plight of refugees in Darfur?

a. Angelina Jolie

b. Charlize Theron

c. Mia Farrow

8. Which great Brit recovered from a late 2008 coma to start work on his 74th film role this past summer?

a. Christopher Lee

b. Lord Attenborough

c. Sir Ian McKellen

9. Which top TV actress said, "I was named after my great-grandmother. If you look it up it's Greek, but my grandmother was apparently named after an Irish Catholic saint, who had an indiscretion with the Greek god Zeus and was kicked out."

a. Vivica A. Fox

b. Penelope Cruz

c. Calista Flockhart

10. Which movie star quit acting to become a batty rapper?

a. Hugh Grant

b. Joaquin Phoenix

c. Mark Wahlberg

11. Which Irish actor became a dad for the second time this year?

a. Colin Farrell

b. Colin Firth

c. Daniel Day-Lewis

12. She played TV chef Julia Child and Fantastic Mr. Fox's wife in two 2009 films. Name the Oscar winner.

a. Nicole Kidman

b. Julia Roberts

c. Meryl Streep

13. The castmembers of which famous TV sitcom reunited for an episode of Curb Your Enthusiasm?

a. Friends

b. Cheers

c. Seinfeld

14. Which sexy star inhabited Jennifer's Body?

a. Megan Fox

b. Eva Mendes

c. Kate Beckinsale

15. Which Charlie's Angels star died on the same day as Michael Jackson?

a. Cheryl Ladd

b. Jaclyn Smith

c. Farrah Fawcett

16. Which 2009 movie did George Clooney not appear in?

a. Fantastic Mr. Fox

b. The Men Who Stare At Goats

c. The Blind Side

17. Which funnyman had heart surgery in 2009 to replace a heart valve?

a. Robin Williams

b. Pierce Brosnan

c. Alec Baldwin

18. Which box office smash hit featured balloons, an old man and a boy scout?

a. Bolt

b. Up

c. Monsters Vs. Aliens

19. Jaime Pressly, Claire Danes, Marla Sokoloff and Anna Faris all had what in common in 2009?

a. They got married this year

b. They had a baby this year

c. They spent time in rehab

20. Which actress was unceremoniously ditched from the Twilight franchise?

a. Ashley Greene

b. Dakota Fanning

c. Rachelle Lefevre

21. And which filmmaker's daughter will replace her in Eclipse next year?

a. Bryce Dallas Howard

b. Jessica Capshaw

c. Eva Amurri

22. Which Beatle does Aaron Johnson portray in Sam Taylor-Wood's directorial debut Nowhere Boy?

a. Paul McCartney

b. Ringo Starr

c. John Lennon

23. Which British actress was left "mortified" when Esquire magazine named her the year's Sexiest Woman?

a. Kate Winslet

b. Katie Price

c. Kate Beckinsale

24. Name the director of Inglourious Basterds.

a. Steven Spielberg

b. Ron Howard

c. Quentin Tarantino

25. Which British actor played the roles of Scotty in Star Trek and an adventurous mammal in Ice Age: Dawn of the Dinosaurs?

a. Hugh Laurie

b. Simon Pegg

c. Colin Firth

26. And which original Star Trek castmember was 'beamed up' for the summer sci-fi epic?

a. Leonard Nimoy

b. William Shatner

c. George Takei

27. Name the apt title of tragic movie star Patrick Swayze's memoirs.

a. The Time of My Life

b. No More Dirty Dancing

c. Next of Kin

28. Who will co-host the Oscars in March?

a. Brad Pitt and George Clooney

b. Hugh Jackman and Nicole Kidman

c. Alec Baldwin and Steve Martin

29. Which former heavyweight boxing champion played himself in hit comedy The Hangover?

a. Muhammad Ali

b. Mike Tyson

c. Lennox Lewis

30. And, here's a real toughie to finish on... Name Sarah Jessica Parker and Matthew Broderick's surrogate, who carried and gave birth to the couple's twins.

a. Kim Cattrall

b. Katherine Ross

c. Michelle Ross

Answers:

1. a

2. a

3. b

4. a

5. b

6. c

7. c

8. b

9. c

10. b

11. a

12. c

13. c

14. a

15. c

16. c

17. a

18. b

19. a

20. c

21. a

22. c

23. c

24. c

25. b

26. a

27. a

28. c

29. b

30. c. »

Permalink | Report a problem


Nicole Kidman Added to 2010 Golden Globes' Presenters

30 December 2009 11:20 PM, PST | Celebrity Mania | See recent Celebrity Mania news »

Nicole Kidman has been selected as one of the presenters at the 67th Annual Golden Globe Awards. The Claudia Nardi of "Nine" has been announced being tapped to present on Wednesday, December 30, the same day "Avatar" star Sam Worthington and "Jurassic Park" director Steven Spielberg were booked to hand out trophies at the annual event.

Several days before the "Australia" actress was announced, Halle Berry and Colin Farrell were added to the star-studded line-up of presenters. All of them are going to join previously confirmed Jennifer Aniston, Julia Roberts, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Matthew Fox, and Mickey Rourke.

The 67th Annual Golden Globe Awards will be broadcast live on NBC from the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, California on Sunday, January 17, 2010. The award ceremony is going to be hosted by former "The Office" star Ricky Gervais.

The full list of nominees have been announced on December 15. "Miss Congeniality »

- celebrity-mania.com

Permalink | Report a problem


'Nine'

30 December 2009 9:05 PM, PST | CinemaSpy | See recent CinemaSpy news »

Nine begins with hips swaying in silhouette as the overture introduces the lovely women who both distract and drive master director Guido Contini (master actor Daniel Day-Lewis). From his sultry sexpot mistress Carla (Penelope Cruz) to his prim, Audrey-Hepburn-esque wife Luisa (Marion Cotillard), the bevy of beauties enter a scaffolding-filled set in Guido's mind. The director is struggling with his next project, but his lack of inspiration is suffered by the movie itself as well. Nine may be a frothy, flashy film filled with Hollywood's top talent, but it never quite achieves the heights its pedigree promises.

The film's biggest asset is clearly its cast. Day-Lewis, Cruz, and Cotillard would be enough for any normal film, but Nine greedily adds Nicole Kidman, Judi Dench, Kate Hudson, Stacy Ferguson, and the grand donna of Italian cinema, Sophia Loren. It's an embarrassment of riches that would make a more modest film blush, »

Permalink | Report a problem


More Presenters Added to 67th Annual Golden Globe Awards

30 December 2009 9:00 PM, PST | Collider.com | See recent Collider.com news »

Nicole Kidman, Steven Spielberg and Sam Worthington have just been added to the list of presenters for this January’s 67th Annual Golden Globe Awards.  They join previously announced presenters Jennifer Aniston, Halle Berry, Colin Farrell, Matthew Fox, Julia Roberts and Mickey Rourke.  The show, hosted by the always funny Ricky Gervais, will be broadcast live on Sunday, January 17th on NBC (5 to 8 pm Pt, 8 to 11 pm Et).  More after the jump:

While I zero respect for the Hollywood Foreign Press as they always seem to vote for the studio that wined and dined them the best, I always watch the show as it’s loaded with big name presenters and they serve alcohol all night.  Even though the show is tame nowadays as everyone watches what they say, in the past you never knew what might happen as half the crowd was drunk and then getting on stage to accept an award. »

- Steve 'Frosty' Weintraub

Permalink | Report a problem


Nicole Kidman to jazz up 67th Golden Globes as presenter

30 December 2009 8:20 PM, PST | Monsters and Critics | See recent Monsters and Critics news »

Nicole Kidman, Sam Worthington and Steven Spielberg (pictured) will present at the 67th Golden Globe Awards next month. The Hollywood Press Association has already announced Jennifer Aniston, Halle Berry, Julia Roberts, Mickey Rourke, Colin Farrell, Matthew Fox, Leonardo DiCaprio and Robert De Niro as presenters. The prestigious awards, that are seen as a bellwether of the Academy Awards, will be presented on January 17 at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills and air on NBC. Starwatchers and press will flock to the event to catch the latest in awards fashions and gossip. »

- Philippa Bourke

Permalink | Report a problem


Nine the Year's Biggest Flop, Despite Cast, Oprah Blessing

30 December 2009 2:06 PM, PST | TheImproper.com | See recent TheImproper.com news »

Harvey Weinstein is throwing in the towel on the lavishly produced movie “Nine,” making it one of the biggest bombs of 2009 after the musical finished in eighth place during its second week out in the face of mediocre reviews. The movie has an all-star cast of Oscar winners that includes Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penelope Cruz, Sophia Loren, Judi Dench, Kate Hudson and Nicole Kidman. It opened in limited U.S. release on Dec. 18 and expanded to 1,400 screens for Christmas. In the wake of its poor performance, the Weinstein Company says it will pull the movie out all but 800 to 900 screens in mostly big cities. »

- kgirard@theimproper.com (Keith Girard)

Permalink | Report a problem


Nine Struggles, But The Weinstein Company Has a Financial Backup Plan

30 December 2009 1:59 PM, PST | Slash Film | See recent Slash Film news »

Update: Now The Weintein Company says they won't be cutting theatres from Nine's release. A rep insists that it will remain on 1400 screens this week. Let's see what happens next week... Original article follows. When it comes to year-end releases, Harvey Weinstein likes to bet on awards contenders. This year his horse was Nine, the Rob Marshall-directed adaptation of the stage musical. There was a lot of pedigree to back his pick: Marshall's previous musical, Chicago, did well with critics, audiences and award balloting. The stage version of Nine won awards. And there's the cast: Daniel Day-Lewis and a bevy of notable women: Kate Hudson, Judi Dench, Nicole Kidman, Sophia Loren, Marion Cotillard and Penélope Cruz. (And Fergie who, ironically, turned out to be the selling point.) But Nine's reviews have been dismal and the business worse. When it went wide last week it was only the eighth-highest earner, »

- Russ Fischer

Permalink | Report a problem


Nicole Kidman, Steven Spielberg, Sam Worthington: Golden Globes 2010 Presenters

30 December 2009 12:50 PM, PST | Alt Film Guide | See recent Alt Film Guide news »

Nicole Kidman, Steven Spielberg and Avatar’s Sam Worthington have been set as presenters at 2010 Golden Globes ceremony on Sunday, January 17. They join previously announced presenters Jennifer Aniston, Halle Berry, Colin Farrell, Matthew Fox, Julia Roberts and Mickey Rourke. Additionally, Robert De Niro and Leonardo DiCaprio will present the Hollywood Foreign Press Association’s Cecil B. DeMille Award to Martin Scorsese for his "outstanding contribution to the entertainment field." Nicole Kidman has been nominated for seven best actress Golden Globes; she won three: for To Die For (1995, comedy or musical), Moulin Rouge! (2001, comedy or musical), and The Hours (2002, drama). Steven Spielberg has been nominated for 11 Golden Globes (10 as a director; 1 as a screenwriter), winning [...] »

- Anna Robinson

Permalink | Report a problem


Weinstein Co. standing behind 'Nine'

30 December 2009 12:00 PM, PST | The Hollywood Reporter - Movie News | See recent The Hollywood Reporter - Movie News news »

The studio behind the star-studded musical "Nine" said it has no plans at this time to pull the movie out of any theaters after disappointing box office and lackluster reviews.

The Weinstein Company said that "Nine" would play in 1,412 screens in the United States this coming weekend, the same number as last weekend.

"At this moment in time there has been no plan between us nor the theater chains that we deal with to cut any theaters," David Glasser, an operations executive for the independent Weinstein Company told Reuters on Wednesday.

"We are going to hold our theaters as planned. The movie is working."

Glasser told Reuters on Tuesday that the movie was performing very well on about 890 key screens but not as strongly in some smaller cities. He said the studio expected "Nine" to perform well in the weeks ahead.

"Nine" was one of the most anticipated movies of »

- By Alex Dobuzinskis, Reuters

Permalink | Report a problem


Good Morning, Oscar: December 30

30 December 2009 10:20 AM, PST | The Wrap | See recent The Wrap news »

By Steve Pond

In this morning’s roundup of Oscar news and notes from around the web, “Up In the Air” gets a big cover and Judd Apatow has delusions of Oscar.

More Golden Globe presenters: Nicole Kidman, Steven Spielberg and Sam Worthington. The headline of the press release announcing the new presenters helpfully points out, in a parenthetical, that Worthington is in “Avatar.” (Hollywood Foreign Press Association)

“The Oscar Race Is On!” proclaims Entertainment Weekly, in the issue that hits newsstands on Friday. In addition to the annual “2 »

- Steve Pond

Permalink | Report a problem


Nicole Kidman added as Globe presenter

30 December 2009 10:00 AM, PST | The Hollywood Reporter - Movie News | See recent The Hollywood Reporter - Movie News news »

Nicole Kidman and Sam Worthington are the newest additions to the line-up of presenters who'll be handing out the trophies at the 67th annual Golden Globe Awards on Jan. 17.

  They join previously announced presenters Jennifer Aniston, Halle Berry, Colin Farrell, Matthew Fox, Julia Roberts, Mickey Rourke, Robert De Niro and Leonardo DiCaprio.

While Kidman is a familiar name on the awards circuit, Worthington is entering the ranks thanks to his starring role in James Cameron's "Avatar."

The show, hosted by Ricky Gervais, will be broadcast live on NBC from the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills.

Correction: Steven Spielberg will not be presenting at the Golden Globe Awards as previously reported. »

- By Gregg Kilday

Permalink | Report a problem


Spielberg, Kidman and Berry to present Golden Globes

30 December 2009 9:51 AM, PST | Monsters and Critics | See recent Monsters and Critics news »

Los Angeles - Hollywood heavyweights Steven Spielberg, Nicole Kidman and Halle Berry have been added to the list of presenters for the Golden Globes on January 17 in Los Angeles, it was announced Wednesday. They will join other A-listers such as Julia Roberts, Jennifer Aniston, Robert De Niro, Colin Farrell, Avatar's Sam Worthington and Mickey Rourke. Leonardo DiCaprio will also be at the star-studded ceremony to honour acclaimed filmmaker Martin Scorsese with the Cecil B DeMille gong. Up In The Air, starring George Clooney, is leading the pack with six nominations at this year's awards, which will be hosted by British comedian Ricky Gervais. »

Permalink | Report a problem


“Nine” Review

30 December 2009 6:53 AM, PST | Filmofilia | See recent Filmofilia news »

The all-star cast of Rob Marshall’s high-kicking musical extravaganza Nine, adapted from the 1982 Broadway show of the same name based on Fellini’s 8 ½, get their moment in the spotlight, one by one. Some are worth waiting for — Marion Cotillard’s two wronged-wife numbers are the movie’s hidden heart and soul. But without her luminous contribution, we would be stuck with the hollow dimensions and thrusting cleavage of an expensively dressed revue night.

Like Cotillard, Daniel Day-Lewis sings and moves immaculately as the harassed Fellini figure, Guido Contini, who just can’t seem to get going on his hypothetical ninth movie. He feels thwarted by the public pressure on an artist of his iconic stature, and also by his self-defeating instincts as a serial philanderer, imagining torrid flings with anything in lingerie…read more [Telegraph.co.uk]

Director Rob Marshall (with the help of Bill Condon’s outstanding script) made Chicago one »

- Allan Ford

Permalink | Report a problem


Spielberg, Kidman Added as Golden Globe Presenters

30 December 2009 5:02 AM, PST | backstage.com | See recent Backstage news »

Steven Spielberg, Nicole Kidman and "Avatar" star Sam Worthington are joining the list of celebrity presenters at the Golden Globe Awards.The Hollywood Foreign Press Association, which puts on the Golden Globes, says the three stars will help hand out trophies at the 67th annual ceremony.They join previously announced presenters Jennifer Aniston, Halle Berry, Julia Roberts, Mickey Rourke, Colin Farrell, Matthew Fox, Leonardo DiCaprio and Robert De Niro.The Golden Globe Awards will be held Jan. 17 at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills and will air live on NBC.Copyright 2009 Associated Press.  All rights reserved.  This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed. »

Permalink | Report a problem


Steven Spielberg & Nicole Kidman to Present Golden Globes

30 December 2009 3:59 AM, PST | TheInsider.com | See recent The Insider news »

Hollywood heavyweights Steven Spielberg and Nicole Kidman and rising star Sam Worthington join an already stellar lineup of presenters at the Golden Globes, according to the Associated Press. Worthington's blockbuster film 'Avatar' and Kidman's musical 'Nine' are nominated for awards by the Hollywood Foreign Press Association. The "67th Annual Golden Globe Awards" will be held on January 17 and broadcast live on NBC from the Beverly Hilton.

[Read full story on The Insider]

»

- TheInsider

Permalink | Report a problem


Nicole Kidman spends time with parents and family Down Under

29 December 2009 3:35 AM, PST | Monsters and Critics | See recent Monsters and Critics news »

Nicole Kidman has been spending time with her parents, along with her daughter Sunday Rose and husband Keith Urban at their new apartment in Milsons Point, Australia, over the Christmas break. The 42-year-old Australian actress plays Claudia, a famous movie star and muse for celebrated director Guido Contini, in the new movie musical Nine. Recently, Nicole spoke to a Us newspaper about gender roles in film. 'Most of the time, the roles are better for men,' Nicole said. 'But I think it was Wanted where that was originally a man’s role and they rewrote it and made it for Angelina (Jolie). So I think that sometimes that can be great. I wish they’d do that more often.' »

- Ellie Pratt

Permalink | Report a problem


Kidman girls the picture of happiness in Sydney

28 December 2009 6:55 PM, PST | Monsters and Critics | See recent Monsters and Critics news »

Nicole Kidman's holiday return to Sydney has been a smashing success, with a local paper declaring: 'Kidman girls the picture of happiness.' Nicole and her sister Antonia, who is about to remarry, have both managed to find love again after heartbreak and are busy building a small family dynasty. Kidman's one-year-old daughter Sunday Rose has been seen out in public several times on the trip, while Antonia's youngest daughter Sybilla appeared in the centrefold of Sydney's Daily Telegraph on Tuesday. Antonia was seen laughing gleefully with her fiancé, Craig Marran, an Australian financier who is based in Singapore. She will soon uproot her four children with ex Angus Hawley to move there. Nicole, meanwhile, moved »

- Philippa Bourke

Permalink | Report a problem


2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1998 | 1997 | 1996 | 1991

1-20 of 943 items from 2009   « Prev | Next »


IMDb.com, Inc. takes no responsibility for the content or accuracy of the above news articles, Tweets, or blog posts. This content is published for the entertainment of our users only. The news articles, Tweets, and blog posts do not represent IMDb's opinions nor can we guarantee that the reporting therein is completely factual. Please visit the source responsible for the item in question to report any concerns you may have regarding content or accuracy.

See our NewsDesk partners