My Favorite Movies:

I love some movies. And here are some of the ones that i just can´t get enough of.

PS. My description of some of the movies is in Danish!
View:
Log in to copy items to your own lists.
1.
Fantasia (1940)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.8/10 X  
A collection of animated interpretations of great works of Western classical music. (125 mins.)
“ At sætte fordømte fingre på dette mesterværk af en hyldest til Disney universet, ville være som at sætte fordømte fingre på alle Disney film der overhovedet eksistere. For her har vi med flotte, smukke og skræmmende billeder at gøre, tilsat nogle af verdens bedste komponister i baggrunden, i en film uden noget rigtig plot, men som bestemt bør ses af alle der er stolte over at være fan af animationfilmens genre. Det er til gengæld en film der går langt udover hvilke tegnefilm vi er van til at se. Men det er alligevel denne opfindsomhed fra en film, der ikke ligner noget vi plejer at se igennem animation, der gør denne 'Fantasia' så fantastisk. For uden de helt store dialoger, eller noget rigtigt koncept, sidder man tilbage og nyder den melankolske musik, under de søde, sjove, alvorlige, hyggelige og uhyggelige øjeblikke vi støder på undervejs. Og det kan man ikke undgå at blive rørt over, eller glemme lige med det samme!

Angående uhyggelige øjeblikke, så er det ikke noget jeg bare siger, og det indgår bl.a. i at denne Fantasia ikke er nogen børnefilm, men som nok mest er ment til et ældre publikum, bestående af unge, voksne og pensionerede Disney fans. For først og fremmest tror jeg ikke at småbørn vil kunne side stille under en 100min., lang musikalsk film, der ikke indeholder noget barnet kan forstå. For det andet inderholder filmen et stort mellemrum af mørke scener fyldt med dæmoner og djævle, der nok vil give de små mareridt. Men det er netop denne type kunst, der mesterligt hylder animationgenren!

'Fantasia' er en film enhver sand Disney fan skal igennem, for at kunne være medlem af fan klubben. Det er en film fyldt med Disneyturgi fra start til slut, og som derudover udnytter animationen på den mest fantastiske måde nogensinde! Du forlader ikke filmen uden en lyst til flere tegnefilm, fra herlige Walt, og derfor får den Seks stjerner!

Jeg var dog ikke født på det tidspunkt, hvor denne film udkom. Men én ting kan jeg love, når det gælder nye som gamle Disney film. At der er intet der skal forhindre mig i at se en animation-/tegnefilm under Disney status!

PS.Og en lille personlig rettelse, så mente jeg at dette er en film inden for den Musikalske komposition. Grunden til jeg bruger ordet: "Film", er fordi jeg mere oplevede det som en film! ” - maxavanu
 
2.
Castle in the Sky (1986)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.1/10 X  
A young boy and a girl with a magic crystal must race against pirates and foreign agents in a search for a legendary floating castle. (125 mins.)
Director: Hayao Miyazaki
“ Nu sidder du helt klart og tænker: "Hvordan kan et eventyr som denne, fortjene helt op til seks stjerner, når den overhovedet ikke giver mening?". Men den er god nok. Filmen fortjener helt op til seks stjerner, og giver i den grad mening. Selvfølgelig har den ikke en decideret normal historie, men det er jo det med Studio Ghibli og bl.a. Hayao Miyazaki´ enestående evne til at formidle ganske komplicerede historier, på en meget enkel måde, der er årsagerne til at man kommer til at holde så meget af hans film. 'Laputa: Slottet i Himlen' er en dejlig film, så der er ikke nogen undskyldning - især fra de voksne animationsfans, for ikke at give filmen en chance, for selv om den har et par år på bagen og selv om den varer næsten to timer, så er den ikke et minut for lang. Det er en velfortalt og til tider original tegnefilm, der troværdigt sørger for at begejstre hele vejen igennem, for der veksles perfekt mellem dramatiske og actionfyldte konfrontationer, og mere poetiske, fortryllende stemningsskabende sekvenser. Hayao Miyazaki og co. formidler og kombinerer endnu engang en opfindsom historie med flotte billeder, veloplagt fortællerytme, og tankevækkende stunder. Detaljerne er endda så præcise, at selv plotknuderne aldrig går op undervejs. Og hvis du selv er fan af mandens fantasifulde eventyr, vil du sikkert også elske denne. Her bydes på et to timers eventyr, du ikke ønsker at forlade eller glemme, når den er slut! Et mesterværk inden for Anime, og indtil videre den bedste film fra mester Miyazaki! ” - maxavanu
 
3.
My Neighbor Totoro (1988)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.2/10 X  
When two girls move to the country to be near their ailing mother, they have adventures with the wondrous forest spirits who live nearby. (86 mins.)
Director: Hayao Miyazaki
“ Nok udspiller filmen sig på en mere børne-agtig/-venlig historie, men det betyder ikke at alle andre ikke kan se den, for selve filmen er faktisk ganske kompleks, og fyldt med både dejlige sidehistorier, mindeværdige karakterer, imponerende animation og uforglemmelige scenerier, der nok skal overraske små som store tegnefilm fans. Så 'Min Nabo Totoro' kan selvfølgelige godt ses af unge og voksne mennesker, sålænge de har interesse i bløde animationsfilm. Det er oven i købet kærlige og gavmilde kreationer, som børn kan relatere undervejs. Så hvad er det mon Hayao Miyazaki har at byde på denne gang? 'Min Nabo Totoro' er nok ikke Miyazaki´ bedste film til dato, men den er en glimrende tegnefilm der varmt kan anbefales til alle der holder af denne genre. Og jeg må indrømme at filmen forstår at tage sin tid, for selvom den kun tager 86min., så er det på grund af filmens langsommelige måde at fremføre sit indhold på, der gør at de få minutter ender med at virke ufatteligt lange. Til gengæld kan du med de mindste forventninger, forlade biografen stolt og imponeret, for den er betagende, godt fortalt, og uforglemmelig - især Totoro, der bare er en dejlig figur. Og så er den ikke så rørstrømsk, pengeglad og melankolsk, som mange amerikanske børnefilm. Realismen, sympatierne og det alvorlige kombineres fint med søde og modige scener, og derfor må jeg indrømme at filmen er suverænt gennemtænkt, og kan garanteret ende med at blive et hit blandt familien! 'Min Nabo Totoro' er mindeværdig under alle punkter og får derfor fire stjerner. ” - maxavanu
 
4.
The Lion King (1994)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.5/10 X  
Lion cub and future king Simba searches for his identity. His eagerness to please others and penchant for testing his boundaries sometimes gets him into trouble. (88 mins.)
“ Dette er en alsidig, eventyragtig tegnefilm fra allerfineste hylde, og er det første gang man skal se filmen, må man bare glæde sig over de utallige opfindsomme indslag, de garvede og uforglemmelige vitser, samt de mange fine referencer og et suverænt stemmeskuespil på dansk. For filmens blanding af animation og musik sidder lige i skabet, mens det konstant og suverænt tryllebinder børn og voksne. Det er en god og underholdende fortælling hvis inspirationskilder er med til at skabe en god historie, udfra de mange forskellige lag i historien. Så er det 5-50. gang, man skal opleve vidunderet, er der stadig grobund i den tætte jungle af herligheder, til at man endnu engang sidder med et tykt smil. Som jeg f.eks. gjorde, efter at have genoplevet filmen med min mor, som også stadigt er vild med filmen. ” - maxavanu
 
5.
Toy Story (1995)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.3/10 X  
A cowboy doll is profoundly threatened and jealous when a new spaceman figure supplants him as top toy in a boy's room. (81 mins.)
Director: John Lasseter
 
6.
Toy Story 2 (1999)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.9/10 X  
When Woody is stolen by a toy collector, Buzz and his friends vow to rescue him, but Woody finds the idea of immortality in a museum tempting. (92 mins.)
 
7.
Bad Company (2002)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 5.6/10 X  
When a Harvard-educated CIA agent is killed during an operation, the secret agency recruits his twin brother. (116 mins.)
Director: Joel Schumacher
 
8.
Lilo & Stitch (2002)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.2/10 X  
A Hawaiian girl adopts an unusual pet who is actually a notorious extra-terrestrial fugitive from the law. (85 mins.)
 
9.
Brother Bear (2003)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 6.8/10 X  
When a young Inuit hunter needlessly kills a bear, he is magically changed into a bear himself as punishment with a talkative cub being his only guide to changing back. (85 mins.)
 
10.
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.0/10 X  
Blacksmith Will Turner teams up with eccentric pirate "Captain" Jack Sparrow to save his love, the governor's daughter, from Jack's former pirate allies, who are now undead. (143 mins.)
Director: Gore Verbinski
“ Det er ikke mange pirtatfilm der lander i biografen, men her kommer 'Pirates of the Caribbean: Den Sorte Forbandelse' ind i billedet, og i modsætning til en ret forudsigelig handling, er det også - og for en gang skyld, en piratfilm der fungere og underholder! Gore Verbinski kombinere på en glimrende måde eventyrgenren med et forbandet godt pirattema, som allerede fungere fra den stilfulde åbning, over de mange plottwist, og til den garvede slutning. Derudover støder vi også på nogle "knald" gode skuespillere undervejs. Det kan man allerede fornemme ved blot at kigge på listen over skuespillere der er med i filmen, og hvis man især ser at der står Johnny Depp, Keira Knightley og Orlando Bloom. Tja, jeg har aldrig prøvet at se en pirat man bare ikke kan hade, og her må jeg tage hatten af for Johnny Depps charmerende præstation. Manuskriptforfatterne har også gjort et rigtigt godt stykke arbejde ved at lave om på reglen over at en pirat SKAL være den onde, og ved at tilstoppe den twisted regel ind i et eventyr som denne, fungere vildt godt, og det blev jeg positivt overrasket over! Vi støder på en del skavanker og så vil man ikke kunne undgå at forudse hvad der skal til at ske, hvilket er ret ærgerligt, når selve filmen ellers fungere ganske godt. Men ser vi bort fra handlingens attitude, så kan man ikke blive decideret skuffet!

'Pirates of the Caribbean: Den Sorte Forbandelse' er en klassiker selvom jeg ikke giver filmen den høje bedømmelse, og fortjener at blive set af alle typer filmelskere. Så skal du troværdigt underholdes af gode skuespillere i en eventyrfilm du aldrig har set før, så er dette pirateventyr, det første (og eneste) bud jeg kan komme med! ” - maxavanu
 
11.
The Incredibles (2004)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.0/10 X  
A family of undercover superheroes, while trying to live the quiet suburban life, are forced into action to save the world. (115 mins.)
Director: Brad Bird
“ 'De Utrolige' er alt i alt en animationsfilm for hele familien, og den fantastiske handling, de charmerende personligheder og det fantasifulde og underholdende univers varmer om hjertet. Har du ikke allerede set filmen eller vist den til familien, råder jeg dig stærkt til at gøre dig selv den tjeneste at se denne lille fantastiske film. Ingen havde nogensinde kommet på denne ide, og det er bl.a. derfor ingen filmstudier kan klarer Disney/Pixar. Og det er oven i købet utrolig svært at sætte specifikke ord på en ubeskrivelig handling som denne - den skal simpelthen bare opleves på egen hånd. Ideen med et alternativt univers hvor superhelte ikke er så elsket som de burde være, er helt fantastisk underholdende og mere en bare fiktivt og originalt, og så fungere filmens dejligt spredte indhold af action og komik i verdensklasse. Vi møder nogle charmerende og spændende personligheder igennem hele filmens forløb og opfindsomheden i superkræfterne undervejs, og figurenes dejligt farvede dragter er med til at gøre filmen til noget, man kan forholde sig til og interessere sig for, især forklaringen om hvorfor kapper er så dødeligt farlige. Der er alt hvad enhver lille som stor drengerøve drømmer om i filmen, men det betyder ikke at piger ikke kan se den, for bag sit hæsblæsende ydre, gemmer der sig en rigtig historie. Er du superhelte fan eller/og fan af Disney/Pixar film, tja, så skal intet forhindre dig i at opleve ''De Utrolige'!

Filmen der gjorde at jeg begyndte med at elske actionfilm! ” - maxavanu
 
12.
King Kong (2005)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.2/10 X  
A movie crew, travelling to a mysterious island to shoot their picture, encounter a furious gorilla, taking their leading actress and forming a special relationship with her, protecting her at all costs. (187 mins.)
Director: Peter Jackson
“ Jeg har en bekendelse. Jeg græd under Peter Jackson´ smarte fortolkning/filmatisering om gorilla kongen King Kong. Men det var den forudsigelige slutning der fik mig til at knibe et par tårer. Hele optakten til historien om det venskab der opstår mellem Ann Darrow og den ellers ustoppelige King Kong, og hvor langt en gorilla vil gå for at redde en kvinde, var det der virkeligt rørte mig. Nej, jeg nævner det ikke for at bevise, at jeg har kontakt med min feminine side, men fordi jeg aldrig har prøvet at gråde til en film før! Så selvfølgelig slog det mig, især fordi at det er en action-/eventyrfilm, og hvordan den rent faktisk kan sørger for af få sit publikum til at købe tude-kiks bagefter. For 'King Kong' har ud over sin smarte fortællestil, referencer, der vil tiltale alle der holder af æstetik og eventyrfilm, samtidig alt det som en film skal have. Den er rørende, skuespillerne yder alle deres ypperligste, specielt på deres overraskende præstationer, der perfekt for figurene til at virke virkelige. Der er ingen grund til at gå i detaljer om filmens egentlige handling, for den bør man opleve på egen hånd. Hypnosen har siden 'Lord of the Rings-trilogien' været en nærmest fast del af Peter Jackson´ forunderlige filmunivers, og som også fungere i denne lille perle af en mesterlig film. 'King Kong' er et nyskabende klassiker! ” - maxavanu
 
13.
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.3/10 X  
Jack Sparrow races to recover the heart of Davy Jones to avoid enslaving his soul to Jones' service, as other friends and foes seek the heart for their own agenda as well. (151 mins.)
Director: Gore Verbinski
 
14.
Tales from Earthsea (2006)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 6.5/10 X  
In a mythical land, a man and a young boy investigate a series of unusual occurrences. (115 mins.)
Director: Gorô Miyazaki
 
15.
Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.1/10 X  
Captain Barbossa, Will Turner and Elizabeth Swann must sail off the edge of the map, navigate treachery and betrayal, find Jack Sparrow, and make their final alliances for one last decisive battle. (169 mins.)
Director: Gore Verbinski
 
16.
Transformers (2007)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.1/10 X  
An ancient struggle between two Cybertronian races, the heroic Autobots and the evil Decepticons, comes to Earth, with a clue to the ultimate power held by a teenager. (144 mins.)
Director: Michael Bay
 
17.
The Simpsons Movie (2007)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.4/10 X  
After Homer accidentally pollutes the town's water supply, Springfield is encased in a gigantic dome by the EPA and the Simpson family are declared fugitives. (87 mins.)
Director: David Silverman
“ Uden at starte forfra i handlingen, går den pinlige familie pragtfuldt til filmens etage. 'The Simpsons Movie' er nok den bedste filmatisering af den forrygende tv-serie (af samme navn), og denne historie om den gule familie og deres pinlige hverdage, er en født klassiker. For ligesom serien er filmen super sjov, opfyldningen af komiske jokes, søde sidehistorier, troværdige figurer, og en endnu mere akavede situation, fungere suverænt fra start til slut. Så det er igen tid til, at hoppe ud i miljøet uden hæmninger for at blive underholdt i verdensklasse. Filmen er dog ikke lavet med en koncentreret animation, altså i 2D. Men hey – who cares? For det betyder ikke, at man stadigt ikke kan nyde de mærkelige og uforglemmelige øjeblikke, tilsat nogle forstyrrende og sjove toner under den humoristiske moral. Og den indsats fortjener Matt Groening, David Silverman og resten af Co. stor applaus for, for de har virkeligt gjort en suveræn indsats, og at opleve satiren på det store lærred, er enhver stor Simpsons fans´ ønske der går i opfyldelse. Det lykkedes derudover for den gakkede familie at være mere ambitiøse en nogensinde, og endda i deres første spillefilm. Homer´ åndssvage potentiale var især stjernen over i´et. En troværdig og træffelig triumf til filmatiseringen, som uden tøving fortjener helt op til fem gule stjerner!

Så tag og se den for din egen og underholdningens skyld! Man kan jo ikke hade den tumpede familie, i denne skøre og spændende mundfuld, der egner sig til små som store Simpsons fans! ” - maxavanu
 
18.
Ratatouille (2007)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.0/10 X  
A rat who can cook makes an unusual alliance with a young kitchen worker at a famous restaurant. (111 mins.)
“ Pixar har i årevis sat standarden for, hvad man kan opnå med computeranimation i spillefilmslængde. Kongerækken er lang blandt andet bestående af 'Toy Story', 'Monsters Inc.', og 'De Utrolige', for bare at nævne få af de mest banebrydende i genren. Ratatouille en familiefilm med tyk streg under familie, for det er en af de sjældne animerede oplevelser, der belønner seere i alle aldre. Det er endnu engang ganske klassisk af Pixar at skabe en animationsfilm under et fiktivt koncept, og som i helhed giver en suveræn filmoplevelse. Ungerne vil elske den søde lille rotte, og forældrene kan sagtens grine med undervejs, med de nyder det computerskabte Paris. 'Rataouille' gør det umuligt ikke at forlade biografen med et kæmpe smil, og det skulle ikke undre mig, hvis en masse børn efter at have set filmen plager far og mor om en kæle-rotte. En ny dille har set dagens lys: Dyrehandlerne kan lige så godt købe solidt ind med det samme! ” - maxavanu
 
19.
Paranormal Activity (2007)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 6.3/10 X  
After moving into a suburban home, a couple becomes increasingly disturbed by a nightly demonic presence. (86 mins.)
Director: Oren Peli
“ HALLELUJA! Endeligt en gyser der rent faktisk er uhyggelig, og det er der rigtigt mange grunde til. En af grundene til det, er filmens elegante måde at ryste elementer fra andre velkendte gyser film, sammen med sin egen originale handling, og med det mærkelig skuespil og de fremragende iscenesatte skrækscener, får vi udover en film der syntes at have bedre kontakt med den virkelige verden - i forhold til andre, også en film der er troværdig under alle punkter, og som rent faktisk er uhyggelig! På disse måder burde 'Paranormal Activity' overraske enhver (ny) gyserfan. For i modsætning til filmens alt for højdramatiske slutning, der samtidigt gør at handlingen tager en alt for ujævn drejning fra den ellers fremragende rute filmen startede med at kører på, viser den ellers pragtfuldt at det stadig kan lade sig gøre at skabe et filmunivers udover det sædvanlige. Fra mine små forventninger blev jeg positivt overrasket, for hvis vi ser bort fra filmens mange fejl, men tænker på at den er VIRKELIG, så vil man garanteret blive - udover at blive skræmt til vid og sans, også blive positivt overrasket over Oren Peli´ fiktive fortolkning af en gyser. Mockumentary stilen fungere til fulde, og bl.a. den ting der gør at vi ender med at opleve søvnløse nætter - det er altså ikke bare noget jeg siger fordi alle andre gør det. Undertegnet sidder på computeren med brændende lys over sig, og poser under øjnene, for det er nettop den hjemmevideo-agtige stil der opbygger tilpas megen troværdighed til, at vi tror på handlingen – og derfor bliver skræmte, og det fortjener filmen en stor applaus for.

'Paranormal Activity' er en gyser der for en gang skyld leger med den frygt sin tilskuer aldrig vidste frygtede, og skaber på den måde en intens og uforglemmelig film, der nok ikke vil forlade hjernen lige med det samme! En usædvanlig, men samtidigt fremragende gyser, der helt klart fortjener at få ligeså mange danskere til at hoppe i sæderne, som antallet af amerikanere! ” - maxavanu
 
20.
Presto (2008 Short Film)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.5/10 X  
A stage magician's rabbit gets into a magical onstage brawl against his neglectful guardian with two magic hats. (5 mins.)
Director: Doug Sweetland
“ Nok er det en "Kort" film, men bare denne lille tegnefilm kan efterlade store smil blandt sine tilskuer. Jeg nød det kaos der opstod blandt tryllekunstneren og den sultne lille kanin Presto fra start til slut, og med en masse uforglemmelige stunder der stadigt kører rundt i hovedet på mig, kan jeg ikke sige andet en at 'Presto' indtil videre er den bedste Pixar kortfilm der nogensinde er blevet lavet! ” - maxavanu
 
21.
The Dark Knight (2008)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 9.0/10 X  
When the menace known as the Joker wreaks havoc and chaos on the people of Gotham, the Dark Knight must come to terms with one of the greatest psychological tests of his ability to fight injustice. (152 mins.)
“ En superintens Superhelte thriller fra kongen over fantasifuld underholdning, hvor handlingen fint kombineres med moralske konflikter, og en mørk stemning der kan få nerver til at pirre. Alting er, som i den øvrige film, gravalvorligt skildret (jeg syntes derimod at denne film gjorde det meget bedre end hvad 'Batman Begins' prøvede på). Det er en mørk, ondskabsfuld og nådesløs virkelighed der vises frem for os under de næsten tre uforglemmelige timer, både i forhold til persontegningen og i forhold til den sammenbrudte verden filmen skildrer. For det er grumme sager vi støder på fra start til slut, men det er samtidig præcis denne alvorstone, der gør filmen virkelig seværdig. ” - maxavanu
 
22.
Kung Fu Panda (2008)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.6/10 X  
The Dragon Warrior has to clash against the savage Tai Lung as China's fate hangs in the balance: However, the Dragon Warrior mantle is supposedly mistaken to be bestowed upon an obese panda who is a tyro in martial arts. (92 mins.)
“ En familiefilm der fungere? JA, tydeligvis! Tilfreds indhold af Action? Check! Humor? Check! Flot animation? Check! Men hvad med selve historien? Jamen den er også ganske fornuftig!! Der er absolut intet galt med denne tegnefilm, men faktisk en af de eneste familiefilm, jeg syntes familien bør tjekke ud i sommerferien. Aldrig er jeg blevet underholdt så godt (tja, hvis vi ser bort fra de gange hvor jeg faktisk er blevet underholdt meget bedre), da jeg som regel syntes at historier i børnefilm falder til jorden allerede fra starten af, og er kedeligt forudsiglige, men det er 'Kung Fu Panda' ikke, men derimod det modsatte, og det blev jeg positivt overrasket. Dens opfindsomhed rækker langt – og udløser en lodret anbefaling herfra, for alt fungere, især filmens dejlige brug af kvalificerede og tempofyldte løjer der opgradere underholdningen til nye længder fra start til slut. En dejligt anderledes og mere familievenlig udgave af 'The Karate Kid'. Tja, nok egner 'Kung Fu Panda' sig ikke til de mindste, da den er propfyldt med panda-vold, og sommetider indeholder nogle ret mørke øjeblikke, men til resten af familien er det en forrygende fabel der stensikkert vil underholde og imponere små som store seere! Jeg kan ikke give andet en fem flotte stjerner til Dreamworks muligvis bedste film til Dato! ” - maxavanu
 
23.
Bolt (2008)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 6.9/10 X  
The canine star of a fictional sci-fi/action show that believes his powers are real embarks on a cross country trek to save his co-star from a threat he believes is just as real. (96 mins.)
“ Disney vender suverænt tilbage, med denne usædvanligt fascinerende familiefilm, der fint skubber 'Bolt' op på et niveau andre animerede Disney film aldrig har prøvet at være oppe på! Og det tør siges. Der er knald på elementerne fra start til slut, for både humoren, action scenerne, og de dramatiske dele, giver tilsammen stemningen en helt ny betydning. Men udover det, så er 'Bolt' rent faktisk og først og fremmest en utroligt læreri film, der på sit interessante koncept, fint prøver på at lære sit (specielt yngre) publikum om, hvad forskellen mellem virkelighed og ren fiktion virkeligt er, og det er bare én af de ting, jeg beundre denne uforglemmelige og fascinerende animationsfilm for. Animationen af både figurerne og miljøet er godt konstrueret, som fint giver et realistisk indblik i virkelighedens hemmeligheder. Nu hvor vi snakker om figurer, så var hamsteren Rhino især med til at gøre stemningen usædvanligt god, for hans opfindsomme personlighed (specielt som Bolt´ fan nr.1), skabte store smil blandt publikummet, hver gang han optrådte. Så der er sådan set noget for enhver smag, samt for store som små Disney fans, og endnu engang lykkedes det for holdet at skabe en figur, enhver kan ende med at holde af. Men det jeg mest beundre familiefilmen 'Bolt' for, er bl.a. historiens fortællekunst, der i et børnevenligt tempo og rolige sprog, fint fortæller en historie der sådan set aldrig er blevet fortalt før. Og med det renfærdige og uforglemmelige orgie af digital animation, gode jokes og opfindsomme løjer, er der ikke andet en at sige: "God fornøjelse", for den livlige underholdning svigter aldrig i denne rørende og realistiske fortælling, der med selv de mindste ambitioner, kan overraske positivt.
Efterlader et resultat af en film der ikke er til at glemme lige med det samme, og jeg garantere for at alle vil ende med det samme ansigtsudtryk, når de forlader biografen! 'Bolt' blæser sig troværdigt op på fem flotte stjerner! ” - maxavanu
 
24.
Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 6.0/10 X  
Sam Witwicky leaves the Autobots behind for a normal life. But when his mind is filled with cryptic symbols, the Decepticons target him and he is dragged back into the Transformers' war. (150 mins.)
Director: Michael Bay
 
25.
District 9 (2009)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.0/10 X  
An extraterrestrial race forced to live in slum-like conditions on Earth suddenly finds a kindred spirit in a government agent who is exposed to their biotechnology. (112 mins.)
Director: Neill Blomkamp
“ Blomkamp kan sit kram til fingerspidserne både som instruktør og manuskriptforfatter. Dette er (først og fremmest) ikke en så blødsød familiefortælling som 'E.T.', for bag den uskyldige titel skjuler sig en skrap og original science fiction film, der kombinere forskellige elementer på de mest fantastiske måder. dokumentarpræget og det præcise prioritering er af veludtænkte scener og et indhold der dejligt både byder på tortur og vold, forhør og sære eksperimenter, jagter og flugter - tja, det er endda kun et lille udsnit, fungere alt sammen, så projektet ender med at lykkedes. Endelig er filmen også virkelig velspillet, hvilket indimellem ofte kan være problemet i genrefilm som disse. Men selvom persongalleriet nok ikke yder deres ypperligste, så spiller de alligevel kanon godt, hvis man bare tror på den situation de står i! 'District 9' er en kraftfuld fortælling, under de populære punkter, der perfekt udstiller kompleksiteten fra det følsomme emne med sin grove scenografi, og formere det til nye højder. Det er en film som ingen anden, og det er bl.a. derfor jeg elsker denne fiktive fortolkning, hvor det for en gang skyld ikke er rumvæsnerne der er de onde. Som sagt så er det en film for alle de, der holder af science fiction film, og derfor kan der kun lyde de allervarmeste anbefalinger til 'District 9' herfra! ” - maxavanu
 
26.
Up (2009)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.3/10 X  
Seventy-eight year old Carl Fredricksen travels to Paradise Falls in his home equipped with balloons, inadvertently taking a young stowaway. (96 mins.)
“ 'Op' er ganske enkelt utrolig underholdende, virkeligt spændende, bragende flot, hysterisk morsom og så fortæller den en vedkommende historie, og understreger at bare fordi man er gammel, betyder det ikke at ens liv er ovre. Lysten og viljen til eventyret er til stede, uanset hvor gammel man er, og så bekræfter den fint at man skal huske at leve livet mens man har det, og sådan en morale går i hvert fald rent ind hos alle der i hverdagen ikke vil lade sig låse fast i triste arbejdsrutiner og grå hverdage. Desuden peger centrale dele af filmen på eventyrgenren i sin reneste og sande form, som oven i købet giver Indiana Jones konkurrence. For det er et dejligt overflødighedshorn af fortællelyst, der driver 'Op' lige så fint frem mod klassiker status, som de mange tusind farvestrålende heliumballoner Carl har fæstnet til sin ejendom. For troværdig animeret underholdning, skal ingen snydes for. Og det fokus har filmen taget rigtigt godt op, især når vi ser nærmere på faktoren der - fra start til slut, befinder sig oppe på det høje niveau. Det er en opløftende oplevelse man garanteret sent - eller aldrig vil glemme! Seks stjerner, og tydeligvis årets bedste familiefilm! ” - maxavanu
 
27.
How to Train Your Dragon (2010)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.2/10 X  
A hapless young Viking who aspires to hunt dragons becomes the unlikely friend of a young dragon himself, and learns there may be more to the creatures than he assumed. (98 mins.)
 
28.
Kick-Ass (2010)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.7/10 X  
Dave Lizewski is an unnoticed high school student and comic book fan who one day decides to become a superhero, even though he has no powers, training or meaningful reason to do so. (117 mins.)
Director: Matthew Vaughn
 
29.
Toy Story 3 (2010)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.3/10 X  
The toys are mistakenly delivered to a day-care center instead of the attic right before Andy leaves for college, and it's up to Woody to convince the other toys that they weren't abandoned and to return home. (103 mins.)
Director: Lee Unkrich
“ Når Pixar har noget på hjertet lykkedes det altid for dem, at udbringe det igennem en film. Og her mener jeg i den grad også 'Toy Story 3'! Men det man mest kan blive overrasket over under denne film, er det fiktive og faktisk ret uforudsigelige koncept, filmen udspiller sig på. For allerede fra starten af, bliver fokuset i filmen - udover antropomorfiseringen af legetøjet, der naturligt nok føler savn og svigt, men lige så meget på det faktum at der sker ændringer med os mennesker fra fantasifulde børn til alvorstyngede voksne. Derfor kan det som sker på skærmen ikke helt undgå at få seeren til at tænke på ens egen situation, på alle de fantastiske fantasilege man har haft og på ens favorit legetøj, som enten er blevet smidt ud, eller står i et hjørne på loftet. Derfor må jeg indrømme at det til tider er en elegant måde Pixar prøver på at minde seeren om, at det stadigvæk ikke er for sent at få gang i noget adventure blandt sine legefigurer. Filmen får på den måde sat en lang række følelser på spil og en masse at tænke over.

Animationen udvides troværdigt, hver gang Pixar kommer med en ny (Toy Story) film, dog gælder det ikke under 3D, der ujævnt ender med at sætte sit publikum i et effektjageri. Men miljøet og filmens figurer bliver hele tiden bedre konstrueret, så vi fint kan se, hvordan animation genren lige så stille bevæger sig imod fremtiden. Er man derfor fan af de første film, af animation genren, og i det hele taget eller holder man bare af film, der har noget på hjertet, og som samtidig både giver den voksne animationsfan en masse intertekstuelle referencer at lege med, og en handling der ikke kan undgå at røre enhver at sine tilskuer, så er der ingen vej udenom en tur i biografen i løbet af sommeren/efteråret for at se hvordan det vil gå legetøjet, når barnet skal videre med livet. 'Toy Story 3' er en fiktiv og original efterfølger - muligvis slutning, til den fantasifulde trilogi om det levende legetøj. Filmens måde at fortælle om sammenhold, nærvær, svigt, og kærlighed, er alt sammen perfekt afmålt med scener hvor action og komedieelementer kommer i forgrunden. Det er sjældent at en løftet pegefinger, kan foretage så store elementer, og derfor fortjener filmen fem stjerner herfra! ” - maxavanu
 
30.
Inception (2010)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.8/10 X  
A thief, who steals corporate secrets through use of dream-sharing technology, is given the inverse task of planting an idea into the mind of a CEO. (148 mins.)
 
31.
The Karate Kid (2010)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 6.2/10 X  
Work causes a single mother to move to China with her young son; in his new home, the boy embraces kung fu, taught to him by a master. (140 mins.)
Director: Harald Zwart
“ Der er ikke stor forskel for hans søn klarer det mindst lige så godt som ham selv, og med 'The Karate Kid' beviser han fint hvilket "Like Father, Like Son" forhold, Will (Smith) har til sin søn. Der er underholdning i stor stil når remaken ruller på det store lærred, og med de perfekte skuespillere, fede Kung Fu tricks og den glimrende oplevelse vi får undervejs - tilsat små velplacerede glimt af humor og romantik - er der i den grad noget for alle pengene. Derimod har denne version ikke den første The Karate Kid´s store armbevægelser, men besidder på sin egen underspillede måde samme følelsesmæssige intensitet, filosofisk action og stemning. Desværre udlevere filmen ikke nogen troværdig form for dybdeknugende drama, som genre listen ellers havde lovet. Og det er vildt svært at kunne trille tårer, selvom vi nemt kan få sympati for filmens hovedpersoner. Men i sig selv en glimrende reboot, der både kan ses af fans, nybegyndere og af kampsports elskende mennesker! For de to timer var virkeligt en stemningsladet nydelse, der tydeligvis fortjener de fire stjerner, den fint prøver at slå sig op på! Og som sagt så udleverede Jaden Smith en knald god præstation, i modsætning til hans alder. For hans attitude lå lige i de perfekte hjørner, for at kunne få hans karakter til at føles ægte. Men Jackie Chan´ holdninger og alt andet, var helt igennem suverænt. Han er uden tøving den fedeste karate læremester, og det kan vi specielt se på hans holdninger der ender med at få os til at tvivle om, det overhovedet er skuespil.

En fed remake der tydeligvis fortjener opmærksomhed. Så tag og se den! ” - maxavanu
 
32.
Despicable Me (2010)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.7/10 X  
When a criminal mastermind uses a trio of orphan girls as pawns for a grand scheme, he finds their love is profoundly changing him for the better. (95 mins.)
 
33.
Paranormal Activity 2 (2010)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 5.7/10 X  
After experiencing what they think are a series of "break-ins", a family sets up security cameras around their home, only to realize that the events unfolding before them are more sinister than they seem. (91 mins.)
Director: Tod Williams
“ Den er okay, men bør KUN ses af fans, der gerne vil have lidt mere at vide angående Katie´ mystiske familie. Du skal bare ikke forventer at toeren kan mere en den er sat til at kunne! ” - maxavanu
 
34.
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.7/10 X  
As Harry races against time and evil to destroy the Horcruxes, he uncovers the existence of three most powerful objects in the wizarding world: the Deathly Hallows. (146 mins.)
Director: David Yates
“ Så nærmer vi os den episke slutning der finder sted til sommer. Men først skal vi jo lige have en lille detaljeret smagsprøve, som første del fint fremføre for sit publikum. 'Harry Potter og Dødsregalierne' er nok et af de bedste kapitler i serien, og det beviser filmatiseringen også. Dialoger og detaljer er velplaceret ind i plottet, hvor den manglende action alligevel kan få adrenalinen op at kører. Der er derudover nok af mørke scener og skræmmende øjeblikke, til at give stemningen et ordentligt twist, og det gør muligvis filmen til én af de bedste under adventure genren, især takket være den suveræne trylle-thriller stil, handlingen udspiller sig på. Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint udleverede alle tre nogle rigtig gode præstationer, og det tør siges. Det kan godt være at skæg og balladen for længst er smuttet, men det lykkedes stadigt og troværdigt for filmen at interesserer og imponerer lige så meget som etteren (Harry Potter og De Vise Sten) gjorde. Der er nemlig stadig dømt en storladen trolddom-adventure film for alle Mugglere. Så er man i humør til at flygte ind i Harry Potter´ mørke univers i selskab med en fabelagtigt dyster, interessant, og uforglemmeligt underholdende film, der i et to og en halv time overrasker på utroligt mange måder, så kan jeg ikke andet en at anbefale denne fiktive og detaljeret del af sidste film, for den samme hårdhændede fortællestil gennemføres endnu engang, faktisk meget bedre end den tidligere har gjort. Jeg kan derudover garantere at filmens handling og slutning vil give sit publikum noget at snakke over, mens man - som et lille barn, glæder sig til næste del i filmatiseringen fra sidste kapitel, af fortællingerne om Harry Potter! Jeg tryller fem flotte stjerner frem til 'Harry Potter og Dødsregalierne - Del.1'. ” - maxavanu
 
35.
Hop (2011)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 5.5/10 X  
E.B., the Easter Bunny's teenage son, heads to Hollywood, determined to become a drummer in a rock 'n' roll band. In LA, he's taken in by Fred after the out-of-work slacker hits E.B. with his car. (95 mins.)
Director: Tim Hill
“ Kombineret med en god historie, overraskende godt kameraarbejde og et indhold der er propfyldt med både søde, sjove, og charmerende øjeblikke, har du her et glimrende bud på påskens helt rigtige familiefilm. 'Alvin og de Frække Jordegern' instruktøren Tim Hill, står for denne lille, farvestrålende animationsfilm, med høj detaljegrad, og som samtidigt giver underholdning en identitet. Selv om fortællingen - som mange af de andre film der giver dyr lov til at have en normal personlighed, og som oven i købet kan tale, har nogle elementer som kan virke usammenhængende, så skal man jo altid lige huske på, at dette er en film til børn, og mennesker der ikke er bange for at slå hjernen fra i halvanden times tid. Så bered jer på at grine i kor fra start til slut, da 'Hop' både lover god humor, uforglemmelige stunder, og en forbandet hyggelig stemning, der efter kort tid undervejs, kan få dig til at glæde dig så meget til at det bliver påske, at det går helt ondt! Uden tvivl det første bud imellem de film du bør se med familien i ferien, for det er fra start til slut sjovt at følge den kommende påskehares eventyr i hollywood! ” - maxavanu
 
36.
Kung Fu Panda 2 (2011)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.3/10 X  
Po and his friends fight to stop a peacock villain from conquering China with a deadly new weapon, but first the Dragon Warrior must come to terms with his past. (90 mins.)
“ Så er det igen tid til at tæske de onde med dragekrigeren og co. Ja, Pandaen Po er tilbage, men i forhold til mange andre ujævne sequels - især indenfor animation, fungere 'Kung Fu Panda 2' fortræffeligt. Alt det gode er tydeligvis blevet stoppet ind i denne efterfølger, som ikke bare matcher forgængeren, den overgår den. Indholdet har alt den skal bruge for at skabe en interessant stemning blandt sit publikum, for propfyldt med både spilopper og hurlumhej, komiske, spændende og lovende øjeblikke, og et festfyrværkeri af flotte og fangende effekter i 3D, løfter Dreamworks perfekt sløret til et nyt endnu vildere Kung Fu eventyr, med den Pandastiske/fantastiske dragekriger. Efter min mening er denne film helt sikkert en af Dreamworks bedste animationsfilm - den titel scorede etteren også i en periode. Meget af den ros ligger i de ting, som jeg før nævnte, men jeg kan bare ikke lade være med at give gode komplimenter til denne efterfølger, for trods mine bange forventninger, kom jeg ud stolt og imponeret. Holdet bag filmen er gået all-in og har på den måde skabt et nyt, spændende og mest af alt fascinerende univers af vildt forskellige omgivelser, og har (for en gang skyld) givet lidt mere personlighed til vores karakterer, og derfor må man også sige, at projektet har båret frugt på alle mulige måder. Endnu engang lykkedes det for holdet at hylde den populære kampsport, og jeg skal love for at der i den grad bliver sat skub for adrenalinsuset, som aldrig slipper grebet i én under de nonstop action fyldte scener, med flot konstrueret animation.

De danske stemmer, fungere rigtigt godt, de kan dog ikke måle sig med de amerikanske/originale, men er man for en gang skyld ligeglad, så fungere de. Derudover fungere historien på det aller højeste, for vi får en fin detaljeret og til tider ret sørgelig fortælling og forklaring om hvordan lille Po endte over ved gåsen Mr. Ping. Alt dette fører til at jeg ikke kan undgå at give anden omgang med den dejlige panda, en høj og velfortjent vurdering. Hold på hat, nudler og dine 3D briller, og oplev sommerens, månedens og årets bedste animationsfilm. 'Kung Fu Panda 2' er på mange måder en familiefilm der fortjener topkarakteren og som derudover fortjener at blive set af rigtig mange! Den første rigtige tegnefilm, der har besejret Disney!

Se Den! ” - maxavanu
 
37.
Transformers: Dark of the Moon (2011)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 6.3/10 X  
The Autobots learn of a Cybertronian spacecraft hidden on the moon, and race against the Decepticons to reach it and to learn its secrets. (154 mins.)
Director: Michael Bay
“ Michael Bay og Steven Spielberg ved uden tvivl hvordan de skal slutte en trilogi af med storm, og det skal jeg love for de gør her! For 'Transformers 3: Dark of the Moon' er uden tøving sommerens helt store popcornfilm, og en film som raske drenge (i alle aldre) med sikkerhed vil smile bredt til under de to timer, den varer. Den ene forrygende actionsekvens afløser sømløst den anden under det fantastisk sammensatte dommedagstema, der pludseligt kombineres med filmen, og man kan næsten ikke få luft for alle de visuelle bombardementer, den levere. Det er kulørt, sjovt, fantasifuld ramasjangunderholdning, når det er allerbedst. Endnu engang mestre Bay og holdet overnaturlige storbypanoramaer og ræsende action, så det kan mærkes. Desværre kan det ikke skjules at filmen også lider af nogle ulemper der finder sted i indholdet, der ujævnt fremkalder minusser, heldigvis var det ikke særligt mange der dukkede op - der var endda kun et der dukkede op fra mit syns punkt. Men det får den fordi at der tillige gange er gabende huller i forløbet, som mærkeligt ubalancerede replikker er skyld i. Man skal derfor have ret stor kærlighed for for drenget leg, hæsblæsende elementer og selv fremkalde sit indre barn, for virkelig at nyde 'Transformers 3', man kan du/man det, så er der også stor valuta!

Sam er dog blevet en ganske kedelig figur, men Shia LaBeouf spiller ham stadigt kanon godt. Og så længe han er til at se på persongalleriet og som den samme figur, så er jeg ligeglad om han så er vildt hyper eller om han er, som han er i denne film. Desværre får vi ikke selskab at smukke Megan Fox, men Rosie Huntington-Whitley gør det meget godt som afløser, tja ikke så godt som håbet, da man nu er blevet vant til at se Mikeala som Sams kæreste. Men alt i alt så gjorde hun det rigtigt godt, man kan dog godt se hvordan Bay har taget et par "Close-Shoots" på Whitley for at være sikker på at hun nok skulle få nogle nomineringer over de lækreste, nu må vi da krydse fingre for det lykkedes! Effekter kan jeg ikke undgå at sige noget om, for jeg vil tydeligvis anbefale at du oplever den i 3D. For selvom 'Dark of the Moon' ikke byder på de samme fantastiske 'Avatar' effekter, så er den flot på sin egen grove måde. Dejligt med et festfyrværkeri af både lyse og mørke øjeblikke!

Filmen fungere som en gedigen efterfølger, men kan også ses af nybegyndere. Alt det gode har de tydeligvis gemt til sidst, det er især takket være netop det høje, actionmættede tempo og dejlig indhold af modbydelige kæmperobotter og grove slås kampe. Handlingen måtte dog gerne blive lidt ældre, før filmen kan score en stører status, men alt i alt er dette en glimrende sequel man som TF fan ikke burde snyde sig selv for! ” - maxavanu
 
38.
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.1/10 X  
Harry, Ron and Hermione search for Voldemort's remaining Horcruxes in their effort to destroy the Dark Lord as the final battle rages on at Hogwarts. (130 mins.)
Director: David Yates
“ Efter syv film på ti år, sluttede - med et sidste hug med tryllestaven, den fortryllende serie om den ukuelige dreng med arret på panden. 'Harry Potter og Dødsregalierne - Del.2' er uden tøving en troværdig slutning på en filosofisk filmatisering, og fyldt med både action, drama, fascinerende 3D effekter og sløj romantik, kan den ikke undgå at give stof til eftertanke. Så hvis du er den helt store Harry Potter fan, så burde du blive tilfreds med denne slutning, også selvom du i forvejen kender handlingen. Jeg har aldrig været en særlig stor fan af serien, men nu hvor jeg alligevel er filmfan, skulle jeg da også følge med i denne, og jeg må indrømme at hver film, har været tidsspilde hver. Så derfor har jeg fulgt rigtigt godt med i handlingen, lige til dette syvende og sidste kapitel. Så selvom del.1 var overraskende, syntes jeg, at slutningen er og bliver forrygende, og er helt klart en film jeg godt kunne tænke mig at gense og anbefale. Derudover går filmen fremragende i dybde med detaljerne om Harry Potter´ liv vi har fået gennem de seks film/bøger. Underholdningsfaktoren er høj fra start til slut på en fortryllende fasong, og efterlader på den måde en slutning, man som tilskuer stensikkert vil have svært med at glemme i noget tid. Vi er alle blevet trukket igennem mange gode år fyldt med fængende tryllestavskampe, dystre øjeblikke/tidspunkter, og intens spænding. En bestået slutning som tydeligvis fortjener fem stjerner - ligesom første del! ” - maxavanu
 
39.
Super 8 (2011)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.1/10 X  
During the summer of 1979, a group of friends witness a train crash and investigate subsequent unexplained events in their small town. (112 mins.)
Director: J.J. Abrams
“ Det er jo gamle film vi alle kan lide. Og det er som regel dem der huskes, og for det meste dem der får titlen "Klassikere". Men her kommer en fin sommerferie debut, der giver en troværdig gammeldags stemning under nye rammer. 'Super 8' er ligesom Abrams´ øvrige film fyldt med fine detaljer, og som sammen med resten af indholdet, skaber en fin lille science fiction-thriller, der fint passer til en filmaften med vennerne! Efter min mening syntes jeg rent faktisk at filmen kan måle sig med enkelte af Spielbergs´ film, for Story-Telling rytmen fungere fra start til slut, som den også gjorde i 'E.T.'. Det mest fascinerende, er nok de unge skuespillere der er virkeligt godt castet, og deres umiddelbare troværdighed der derudover gør at historien her, ender med at blive ganske vedkommende. For selv om det er en film, der er pakket ind i tempofyldte actionscener og konspiratoriske teorier, så er det de menneskelige relationer, der hæver filmen over det banale. Som alle gode fortællinger er det naturligvis tematikker som kærlighed, forældrerelationer og venskab, der er drivkraften bag al bulderen og bragene. En film der på mange måder er skabt efter en helt klassisk Hollywoodformel, men en der i de rette hænder - som her, fungerer ufatteligt godt. Dejlig gammeldagsagtig sci-fi thriller der giver en masse effektiv stof til eftertanke, især fra den uforglemmelige moral under det fiktive koncept, der derudover indeholder nogle rigtigt gode skuespillere! ” - maxavanu
 
40.
Paranormal Activity 3 (2011)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 5.8/10 X  
In 1988, young sisters Katie and Kristi befriend an invisible entity who resides in their home. (83 mins.)
 
41.
Puss in Boots (2011)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 6.7/10 X  
An outlaw cat, his childhood egg-friend and a seductive thief kitty set out in search for the eggs of the fabled Golden Goose to clear his name, restore his lost honor and regain the trust of his mother and town. (90 mins.)
Director: Chris Miller
“ Så fik Katten endeligt sin egen detaljeret fortælling, og trods mine høje forventinger, ender den op som en ganske vellykket tegnefilm. Filmens underholdningsværdi er høj, samt den ironi der karakteriserer filmen som helhed, gør den velegnet og underholdende for et publikum i alle aldre. Fortællingen er ganske ligetil. Det er en historie om svigt, venskab, eventyr og om at turde stole på hinanden. Samtidig er det også en actionfilm i børnehøjde, for der er ikke mange scener, der står stille, eller som ikke afbrydes af eventyrlig action lige så snart den nødvendige dialog først er overstået. Derudover er de amerikanske stemmer velfungerende. Antonio Banderas fungere stadigt som Puss, da jeg heller ikke kan se andre der skulle passe. Folkene på Dreamworks er blevet så dygtige til deres kram, at man som ældre seere også kan måbe over hvor dygtige teknikere animatorerne er, samtidig med hvor flot alt er sat i scene. Den bestøvlede kat har sat sig på hovedrollen i dette animerede eventyr, hvilket på ingen måde giver anledning til skuffelse. Den vil henrykke et bredt publikum og kan øjensynligt lokke endnu flere biografgængere til end 'Shrek'. Underholdning skal man ikke snydes for, så næste gang du skal i biffen, vil jeg råde dig til at vælge denne! ” - maxavanu
 
42.
The Woman in Black (2012)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 6.4/10 X  
A young solicitor travels to a remote village where he discovers the vengeful ghost of a scorned woman is terrorizing the locals. (95 mins.)
Director: James Watkins
“ Der er mange gode grunde til, at du bør gå ind og se James Watkins´ filmatisering af 'The Woman in Black'. Her bydes på en 95min. lang god gammeldags gyserstemning, fyldt med mørke hændelser, kuldegysende øjeblikke og en fremragende historie, med melankolsk musik i baggrunden, der gør filmen svær at sætte fordømte fingre på. Klart 2012´ bedste bud, på en rigtig anbefalelsesværdig gyser, der ikke er til at komme uden om. Skuespillet var knald godt. Især præstationen fra Daniel Radcliffe. For her beviser han fint, at han også kan andet en at svinge med en tryllestav, som han ellers har gjort de sidste 10år. Historien er dog ikke nytænkende, for den har også været som teaterstykke og bog. Men her fungere at filmatiserer fortællingen, samtidigt med at det lykkedes for en af filmens ambitioner, at skræmme tilskueren, fordi uhyggen pragtfuld kommer krybende op af ryggen på dig, når først du sidder godt til rette i biografsædet og mindst venter det. Desværre lever filmen ikke så godt op til den ekspertise, om at være en klassisk gyser, som den kunne. Men til gengæld præstere filmen de kuldegysende træk så godt, at den kan kalde sig selv for en gyser! Den bør (selvfølgelig) ikke ses af forældre med sarte sjæle, for de vil stensikkert ikke kunne lade børn være alene, efter dette perfekte gyserværk. Så stilen i 'The Woman in Black' får filmen til at blive et godt gensyn med gysere fra gammeltid, og det bedste var at jeg overhovedet ikke blev skuffet på noget tidspunkt, men derimod skræmt til vid og sans. Og derfor fortjener den fire glimrende stjerner, for det er nok en film småbørn og de mere følsomme mennesker vil synes er uhyggelig. Men for os andre, er det bare god underholdning til popcornene i mørket!

Uforudsigelig og nervepirrende til det Aller sidste! ” - maxavanu
 
43.
The Hunger Games (2012)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.2/10 X  
Katniss Everdeen voluntarily takes her younger sister's place in the Hunger Games, a televised competition in which two teenagers from each of the twelve Districts of Panem are chosen at random to fight to the death. (142 mins.)
Director: Gary Ross
“ En reality serie om teenagere der brutalt må slå hinanden ihjel, for at overleve et drabeligt spil. Lyder det ikke bare underholdene? Altså, hvis vi snakker om Gary Ross´ filmatisering af Suzanne Collins velskrevne 'The Hunger Games'. Så er svaret Ja, herfra. For her inviteres vi ind i en forfærdelig verden, hvor ordet frihed for længst ud dødede. Og det er for eksempel det der gør denne film, til en dybdeknugende "Must See". Og jeg har virkeligt nydt de to fascinerende timer i biografen. For historien har både et vælg af sociologiske og filosofiske emner, tilsat med troværdige scener og velskrevne replikker. Persongalleriet og alle skuespillerne var knald gode. For med alle de pragtfulde præstationer vi så undervejs, fik de karaktererne og miljøet til at føles virkeligt, og faktisk udleverer en filmverden man ikke har lyst til at forlade lige med det samme. Og det kunne jeg rigtigt godt lide. Især Amandla Stenberg, for hun spillede rigtigt godt som den 12årige Rue, og så kunne jeg bl.a. rigtigt godt lide den sympati vi ender med at få for hende, længere inde i Dødsspillet. Men Jennifer Lawrence var også rigtig god som Katniss, og bevidste fint hvordan hun drastisk kunne overleve i en skov, som i forvejen er fyldt med uventede overraskelser og brutale teenagere.

Rigtig flot, fiktiv og ferm, og helt klart en film der perfekt passer til os unge mennesker, og alle andre der ønsker suveræn underholdning, eller at opleve et Dødsspil udover det sædvanlige. Dog lever filmen ikke 100% op til bogen. Men heldigvis har manuskriptforfatterne været gode til at give nogle anderledes øjeblikke, så det hele ikke bare bliver til en lang film der lige så meget er det hver at se i biffen, som den er at læse. Filmen mangler bare lidt flere drab, mere blod, og den 15årige aldersgrænse for at få de seks stjerner, den ellers fortjener. Men når det hele bliver lagt sammen, så er filmatiseringen af ’The Hunger Games (Dødsspillet)’ et suverænt pletskud, som helt klart fortjener at blive set af rigtig mange. Min endelige vurdering bliver på fem stjerner, for den har det hele og er helt klart en film du rent faktisk kan få noget ud af!

Se Den, du vil stensikkert ikke fortryde det! ” - maxavanu
 
44.
The Avengers (2012)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.1/10 X  
Earth's mightiest heroes must come together and learn to fight as a team if they are to stop the mischievous Loki and his alien army from enslaving humanity. (143 mins.)
Director: Joss Whedon
“ Først udkom tegneserien, hvor vi fik lov til at se Iron Man, Hulk, Thor, Captain America, Black Widow, Hawkeye og Nick Fury arbejde sammen. Nu bliver superheltene altså genforenet i en ny filmatisering af instruktøren Joss Whedon, som også stod bag instrueringen af 'Serenity' (fra 2005). 'The Avengers' er en glimrende comeback af en reunion, og med sit både humoristiske, flotte visuelle effekter og action fyldte indhold, er der i den grad noget for alle pengene, i årets fiktive sommer Blockbuster. 'The Avengers' ender på fire stjerner men med pil op, for den er på ingen måde nogen dårlige film. Tværtimod. For den holdt i det mindste løftet med at byde på 3D effekter, præstationerne var rigtigt gode (specielt fra Hulk), humoren fungerer også i stor stil, og de hæsblæsende og action fyldte øjeblikke er seværdig! Og så har Josh Whedon gjort et godt stykke arbejde med denne film, og som jeg også godt kan anbefale du ser, næste gang du skal i biffen! ” - maxavanu
 
45.
Prometheus (2012)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.0/10 X  
Following clues to the origin of mankind, a team find a structure on a distant moon, but they soon find they are not alone. (124 mins.)
Director: Ridley Scott
“ Nu vender vi endeligt tilbage, til den bortliggende planet hvor ingen vil kunne høre dig skrige. For der er masser af guf for sci-fi fans i 'Prometheus', som derudover er fyldt med fantastiske visuelle effekter og ækle monstre for alle pengene. Så her trækker Ridley Scott igen i rumdragten, denne gang med en overnaturligt god og detaljeret prequel, du garanteret ikke vil blive skuffet over, for manden har uden tvivl sit håndværk i orden. Derudover er persongalleriet overraskende, for skuespillerne havde nogle suveræne præstationer, som også var med til at gøre denne film uforglemmelig, hvor det især er Noomi Rapace i rollen som Elizabeth Shaw, der løber med hele opmærksomheden, for hun spiller ufatteligt godt. Michael Fassbender var endda så pragtfuld, at hans karakter (Androiden David) helt går hen og bliver uhyggelig. Men ikke nok med det, så er 'Prometheus' nok den flotteste film til dato, og at se den i 3D var endda så fascinerende, at man garanteret vil have svært ved at tage brillerne af, når først man har taget dem på. Så er du til intelligent underholdning fra science fiction genren, der oven i købet vælter sig i action, drama, og nervepirrende spænding, så skal du lige med det samme, bestille biletter til 'Prometheus'. En Femstjernet værdig tur, der fint efterlader en masse spændende tanker, slutningen vil man især tænke længe over, hvis man i forvejen har set 'Alien' fra 1979! ” - maxavanu
 
46.
The Amazing Spider-Man (2012)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.0/10 X  
After Peter Parker is bitten by a genetically altered spider, he gains newfound, spider-like powers and ventures out to solve the mystery of his parent's mysterious death. (136 mins.)
Director: Marc Webb
“ Der var mange bange anelser da undertegnet satte sig til rette for at se den nulstillede udgave af fortællingen om Peter Parker og hans fiktive super kræfter. For her har vi med en såkaldt "re-boot" at gøre. Så spørgsmål var bare: "Kan det virkeligt lade sig gøre, at starte serien forfra?". Men efter de to godt lange timer, må jeg indrømme at det rent faktisk godt kan lade sig gøre! 'The Amazing Spider-Man' blev desværre ikke så fascinerende som jeg ellers havde gået og håbet på (men mine forventninger fra ambitionerne var altså også ret høje, da jeg i forvejen er ret vild med den forrige udgave, altså den med Tobey Maguire), men der er trods alt en masse at se på, masser af action, flotte scener, troværdig 3D effekter, og en baggrundshistorie der bevidst leger med de fordomme man måske kan sidde inde med, og det er trods alt det vigtigste i film, når man primært har sat sig til rette for at blive troværdigt underholdt, især fra en re-boot. For der er fint blevet indlagt en masse elementer som vi fans sukkede efter i Raimis´ version, og med et virkeligt godt castet persongalleri, og en film under rendyrket fiktion gør også at historien her ender med at blive ganske vedkommende.

Der er spindende underholding til popcornene når denne velfortalte og nulstillet udgave ruller på det store lærred. Marc Webb har tydeligvis lagt filmen godt til rette i sine egne hænder, og med en dejlig lille symfoni af edderkoppe passion i handlingen, svinger filmen sig fint op på fire stjerner!
Nu venter vi på toeren! ” - maxavanu
 
47.
The Dark Knight Rises (2012)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 8.5/10 X  
Eight years after the Joker's reign of anarchy, the Dark Knight, with the help of the enigmatic Selina, is forced from his imposed exile to save Gotham City, now on the edge of total annihilation, from the brutal guerrilla terrorist Bane. (164 mins.)
“ På den måde er 'The Dark Knight Rises' anbefalelsesværdig, for der leveres både tempofyldte nærkampscener, eksplosioner, skududvekslinger og naturligvis nogle fremragende skuespilpræstationer, og så vil man stensikkert sidde tilbage med en masse tankevækkende øjeblikke der stadigt kører rundt i hovedet på dig, når filmen er slut. Som sagt så kan 'The Dark Knight Rises' desværre ikke overgå 'The Dark Knight', hverken under det banebrydende eller sammenligningen af det man blev overrasket over i begge film, men er i sig selv en fremragende efterfølger, der bl.a. slutter trilogien af troværdigt.

Det er dejligt at kunne genopleve en intens oplevelse, og derfor får 'The Dark Knight Rises' fem stjerner, for det har den fortjent! En nervepirrende og superintens thriller fyldt med uventede løjer, og en perfekt symfoni af passion, substans og hæsblæsende action, og som derudover kravler troværdigt ind under huden på dig! ” - maxavanu
 
48.
Ted (2012)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7.0/10 X  
John Bennett, a man whose childhood wish of bringing his teddy bear to life came true, now must decide between keeping the relationship with the bear or his girlfriend, Lori. (106 mins.)
Director: Seth MacFarlane
“ Grove replikker, drengerøvshumor, pilsner, stoffer, og Flash Gordon er den største del af indholdet i Seth MacFarlane´ nyeste komediefilm. Men det betyder ikke at filmen ikke er god, for det er den, altså under det komiske tag. For ’Ted’ er med andre ord en ganske gennemført, velsmurt og interessant komedie med komponenter der holder, hvilket udmærker filmen. Det lykkedes for en gang skyld at kombinere de værste med de bedste elementer, og samtidigt sætte dem ind i en original og solidt fortalt historie. Det må jeg indrømme! Så hop ud i filmen uden hæmninger, og bered dig på skiftevis at føle dig mesterligt underholdt og pinligt berørt, når vores herlige karakter – især den charmerende bjørn Ted, tager underholdningen til nye længder. Ikke det helt store, men en fin lille film man uden tvivl bør tage ind og se, hvis et par timer troværdigt skal slås ihjel! Fire stjerner herfra!
Ted er overbevisende som en ven, man kunne have lyst til at hænge ud med. ” - maxavanu
 
49.
Paranormal Activity 4 (2012)
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 4.6/10 X  
It has been five years since the disappearance of Katie and Hunter, and a suburban family witness strange events in their neighborhood when a woman and a mysterious child move in. (88 mins.)
“ Der skal ellers meget lidt til at skræmme mig, når jeg ser gyserfilm. Det er ihvertfald en bekendelse jeg er nød til at slippe ud, og fordi det kun er lykkedes for 'Paranormal Activity filmene (på nær toeren)' at få mig til at opleve søvnløse nætter, så er jeg derfor gået hen og blevet en ret stor fan af filmserien. Jeg har derudover haft helt vildt store forventninger til fjerde omgang, og nu hvor jeg endeligt fik set filmen - så den i fredags med mine venner, må jeg indrømme at det endnu engang lykkedes for de paranormale hændelser at overraske nettop denne tilskuer. For når de mange subtile, underfundige lydeffekter – kombineret med de mørke billeder og dunkle bevægelser, tvinger vores egen fantasi til at løbe løbsk, så begynder handlingen for alvor at blive skræmmende, og den element har filmen taget rigtigt godt i lommen, uden tvivl. Er dog lidt bedrøvet over at den ikke havde det samme antal af fungerende ”Chok” sekvenser som forgængerne mesterligt havde, at traileren afslørede det bedste, og at den desværre ikke efterlod nogle søvnløse nætter. Men samlet set er det en anstændig udgivelse af en rimelig film, der dog efterhånden har bevæget sig noget væk fra seriens oprindelige gyserrealistiske forudsætning, men som alligevel stadigt fungere. Jeg kan dog godt lide hvordan filmen oparbejder den stærke og uhyggelige realisme, som vi kender fra denne stil, for selvom den er blevet brugt et par gange – måske lidt for mange, så må jeg tage hatten af, for filmens dejlige og anderledes måde at fortolke situationen på.

’Paranormal Activity 4’ er alt i alt god, dog ikke det helt store hvis vi ser på formen, men nyder du de forskellige øjeblikke mindst lige så meget som jeg gjorde, så kan resultatet fra denne sequel ligge rigtigt godt. Fjerde omgang får fire stjerner herfra! ” - maxavanu